Vinstok i drivhus med fødderne udendørs

Snedig ide når ferien står for døren og du ikke har nogen til at passe dit drivhus

Sommerferie lige hjørnet. Blå himmel, is, hygge og en række ture i det ganske land. Men selvom sommeren er en skøn tid med masser af udeliv og en roligere puls end resten af året, så er der alligevel én ting, der konstant volder kvaler og i hvert tilfælde kan give mig høj puls. For hvordan sørger man for, at de mange planter, afgrøder, blomster og krydderurter i krukker, der med møje er plantet i løbet af foråret, får vand og næring, mens man selv er bortrejst på ferie i årets varmeste måneder?

Hjemme hos os har vi eksperimenteret med både selvvandingssystemer, kapillærkasser, overskårne Cola-flasker fyldt med vand og venner, der mere eller mindre frivilligt har tilbudt at lægge vejen forbi og vande. Trods anstrengelserne har vi alligevel og gang på gang oplevet, at tørstige tomater, ærter, krydderurter m.m. er bukket under på grund af mangel på vand.

Læs også: Mit drivhus er mit kreative værksted

I mit drivhus har den tidligere ejer fundet en rigtig god løsning i forhold til den vinstok, der i øjeblikket har lagt sig som et kønt, grønt tæppe under drivhusets loft. I stedet for at plante vinstokken i en krukke eller en blomsterkasse indenfor i drivhuset, har han fundet på den idé at bore et hul gennem siden af drivhusvæggen. Selve stokken er plantet på den ydre side af drivhuset og stikker i stedet sin lange arm med ranker, der spreder sig som fingre op mod himlen, ind i det store drivhus. Her nyder vinen godt af den behagelige temperatur, der er indenfor, mens jeg ikke behøver at bekymre mig om at tilføre, hverken vand eller næring. Det får den fra jorden på den anden siden af drivhusvæggen.

IMG_0344

Selvom det selvfølgelig ikke er nemt at plante alle planter direkte i havejorden uden for drivhuset, så vil jeg fremover, hvor det er muligt, have løsningen med i mine overvejelser, når jeg planter nyt. På den måde bliver planterne glade, mens jeg kan nyde min ferie med rolig puls.

IMG_0451

Læs også: Fra drivhusdrømme til virkelighed

Tekst  Tina Krarup

Foto  Tina Krarup