Naturen skal nydes og bruges med omtanke, men det gør ikke noget at vi også bliver lidt klogere, prøv f.eks. med disse apps.

Udevejret er over os, nogle dage med krav om mere tøj end andre, når det er have, skov, strand og markdage for hele familien.

Natur og familier kan meget godt sammen, men vi ved det jo godt, at smartphonen hurtigt savnes, så hvorfor ikke bruge den aktivt, når naturen skal indtages?

Det giver sjove oplevelser og ikke mindst – klogere børn – der elsker at bruge telefonen til oplevelser.

Læs også: Lidt inspiration til forårets eller sommerens vandretur

9 fede – gratis – apps til naturbrug

Leafsnap

Den digitale træ-kender er en af de rigtig sjove. Download den gratis app; Leafsnap, tag et billede af et af træets blade, og vupti, så får du svar på om du står ved et elmetræ, et bøgetræ eller et birketræ, og bare den omstændighed, at appen er udviklet af noget så eksotisk som dendrologer, træ-kendere, gør den god at blive klog af.

Knots 3D

Og når nu vi er i skoven og skal bygge en hule, så er det rart at have muligheden for at få en trin-for-trin reminder på, hvordan man laver et effektivt knob. Til det brug er det en god ide, at downloade Knots 3D, der har fine 3D-animationer af, hvordan knobene laves.

Læs også: Gå glad gennem vinteren med naturterapi

Like that Garden

Like That Garden, er for alle os, der bare engang imellem har brug for at vide, hvad det er for en blomst, træ eller agern vi står over for.

Dyr i søen

Dyr i søen, er en slags virtuel app-spand, hvor man efter en tur i søer og moser kan lægge sine fund frem tage et billede, og få en vurdering af om det er en god eller dårlig sø, du står med.

Sky Map

Sky Map er for os, der gerne vil vide noget om nattehimlen over os. Ret telefonen mod himlem, og så fortæller app`en, hvor du er og hvilke stjernetegn, planeter og meteorregn du kan se.

Naturbasen

Naturbasen er for alle os, der gerne vil kombinere viden om geografien i det område vi befinder os, om svampe, dyr og planter, og her kan du også selv rapportere om fund af blomster og dyr.

Og så de tre uundværlige, når man gerne vil lege med i den verdensomspændende legeplads geocatching:

www.geocachingclassic.dk

www.geocaching.dk

www. geo-kort.dk

Læs også: Fugleliv i haven

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig