Oxalsyre, grødede stilke og vifteformede hoveder. Rabarber er en kompliceret køkkenurt, men kan også bruges som bukser.

Haven er et godt sted at fjolle i. Malthe elsker blandt andet at rulle sig i græsset, sprinte nøgen omkring mens han kyler vand efter alle, der nærmer sig og så er han begejstret for at bruge havens afgrøder – også til ting, som der ikke står noget om i nogle havebøger.

Rabarber har således vist sig, at være aldeles fremragende, som kølende og hyggelige sommerbukser. Efter at stænglerne er blevet plukket og de kæmpe blade ligger bunket på jorden, har fantasien frit løb. Med en håndfuld af havens klatrende ukrudt som bånd, binder hans mor en fin buks sammen af rabarber, og det giver ham mange gode timer bare at rende rundt og vise sig i sin nye underdel, som viser sig at have en imponerende holdbarhed, også langt ud over havetid.
Så selv da fjernsynet kaldte, sad Malthe og tronede i sine nye rabarberbukser og som han siger “det jo smart, at man ikke længere behøver at have tøj med når man skal ud, for det hele kan jo fås i naturen”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Læs også: Blodige muffins med hjernemasse på toppen

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig