Hold udkig i haven: Ny sommerfugleart opdaget i Danmark

Der er nu ekstra god grund til at gå på udkig i haven denne sommer. Danske forskere har nemlig gjort sig en ny sommerfugleopdagelse.

Læs også: Nye træer skal komme af sig selv

Ny sommerfugleart opdaget i Danmark

Danske forskere har opdaget en helt ny sommerfugl i Danmark, der har fået navnet Anarsia innoxiella. Navnet Innoxiella kommer fra det latinske ord innoxus, som betyder ‘harmløs’.

Nu tænker du måske: “Hvorfor kalde en sommerfugl harmløs? Selvfølgelig er en sommerfugl harmløs!”. Men det er der faktisk en rigtig god forklaring på.

En uskyldig sommerfugl har snydt alle

I mange år har danske forskere været forvirrede og ikke mindst fortvivlede over, at ferskenmøllet, Anarsia lineatella, gentagende gange er blevet set i Danmark. Ferskenmøllet findes normalt i de sydlige egne og har et ry som værende skadedyr på plantager med stenfrugter som for eksempel med ferskner, blommer og mirabeller.

Det har nu vist sig, at ferskenmøllet gudskelov aldrig er nået til Danmark. I al denne tid har det i stedet været den uskyldige sommerfugl, Anarsia innoxiella, der er blevet set i den danske land.

Læs også: Overvejer du at sætte overvågningskamera op i dit hjem?

Ligner en nattesværmer

Forklaringen på at forskere i mange år har forvekslet Anarsia innoxiella med ferskenmøllet er, at de to i høj grad ligner hinanden, da de to er nært beslægtede.

På billedet nedenfor kan du se et billede af Anarsia innoxiella, der mest af alt ligner en nattesværmer. Gå på udkig i haven, og se om du kan spotte den “nye” sommerfugl.

Læs også: Sådan får du blomster i lang tid

 

Kilde: Videnskab.dk

Tekst  C. Dahl

Foto  iStock og Wiki Commons