Spiselige dekorationer gør både fuglene glade og vinterhaven køn at kigge på – og så er det hyggelig beskæftigelse for hele familien at lave popcornpynt.

Det dufter af biografhygge og nylavede popcorn i hele huset – og lidt af snyd, for i en tid, hvor julen nærmer sig, er det ellers andre dufte, der trænger sig på. Men vi laver juleguf til havens fugle, og i år skal de have popcorn – uden salt! – rønnebær og æblestykker, alt sammen trukket på ståltråd i dekorative mønstre og former, som også kan pynte i haven.

Malthe klipper et stykke ståltråd af i passende længe, skærer æblerne ud i både og ringe og nipper rønnebærrene af. Han presser ståltråden igennem popcornenes tykke ende. Én for én, som var de perler på en snor.

Fugle

“Kan man godt blande?,” spørger han. Ja da!, lyder svaret – det gør det bare mere festligt og dekorativt. Så der kommer bær og æblestykker på, tilfældigt, eller i fine mønstre. Og smage, det må man også, så det er en god ide at lave ekstra popcorn.

Malthe afslutter hver enkelt af de spiselige dekorationer ved at sno ståltråden sammen til en krans. Nogle af kransene former han til et hjerte. Vi sætter derefter snor eller rødt bånd i kransene og hænger dem op på grenene i haven.

Læs også: Mandelkager med marengs og lemoncurd

Fugle med popcorn-radar

Spurve og mejser har tilsyneladende popcorn-radar, for de kommer, straks kransen er hængt ud, og på jorden ’danser’ solsorten på lette ben. Den nipper ivrigt af æblerne og de popcorn, der falder ned som rester fra spurvenes bord. Malthe følger ivrigt med fra sin side af vinduet, indenfor. Hvornår mon der kommer en rødkælk?

Blokken foran ham får en ekstra streg, så han kan holde styr på spurvenes antal, og han øjner lynsnart fuglebogen for at følge med i, hvilke fugle der ekstra gerne må gæste vores ’guffecentral’.

Fuglene er gode til at huske, hvor de finder mad. Derfor bør vi haveejere holde øje med, om foderbræt, fedtkugler, madkranse eller hvad der nu fodres med bliver spist. Så er det nemlig tid til at fylde fadene igen. Og hvis muligt, så tænk også gerne på frisk vand til fuglene – i hvert fald indtil frosten kommer på besøg.

Fugle2

Det skal I bruge

• Ståltråd

• En tang til at klippe i ståltråd

• Nylavede popcorn. Vigtigt: de skal være uden salt!

• Æbler skåret ud i ringe eller både

• Rønnebær (rosiner kan også bruges)

• Rødt bånd og natursnor

Læs også: Vælg den rigtige og billigste juletræsfod til juletræet

Fugle1

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Majbritt Andersen

borneferie

Børneferie

Borneferie.dk er hjemmesiden for klatrende mødre, fædre med koncentrerede blikke mens de snurrer bjælker sammen til familiens tømmerflåde, og svedige børn, der hylende svinger sig i regnskovens klæbrige lianer eller tilbereder havens frugter over eget bål. Vi er dem alle sammen.

Borneferie.dk dyrker den gode historie, hvor familier fortæller historier om at rejse og bruge naturen med børn til andre familier. Historier, der ægger lysten til selv at drage af sted, og til at dele sine erfaringer og oplevelser med andre, som en væsentlig del af det gode familieliv.

Borneferie.dk vil gennem ideer, tips og fortællinger gøre det nemmere, at være aktiv børnefamilie.