Insekthotel til mariehøns, ørentvister og små biller

Karla og jeg fik igen i går lyst til at bygge et insekthotel. Vi byggede et for små 8 uger siden, men det er ved at være fyldt op med forskellige insekter som mariehøns, ørentvister og en masse små biller:-) Så vi synes, at vi godt kan nå at bygge et til. Det er jo ret nemt, vi har bare brugt en masse gamle lægter, som jeg har klunset.

IMG_2698

Vi har valgt at bygge et firkantet hus med skråt tag. Først bygger man firkanten af fire lægter på cirka 40 cm, og de sømmes sammen til en firkant.

Læs også: Lav en hylde ud af gamle skabsdele

Derefter bruger vi to stykker på cirka 45 cm til tag. Når taget er monteret, kan man begynde at fylde ekstra vægge ind i insekthotellet.

IMG_2721

Når man har lavet væggene, skal der fyld i hotellet. Vi har fyldt vores med gamle blade, grene og små pinde.

Når man syntes, at man har fyldt hotellet godt op, laver man et stykke hønsetråd og lægger hen over hotellet, så fyldet ikke kan vælte ud/blæse ud.

bughotel

Jeg synes, at man hjælper sin egen have ved at have godt med insekter, og mange af dem er jo nyttedyr. Jeg kan se, at det bliver mere og mere udbredt med bug hoteller, som mange kalder dem. Og flere og flere holder insektarrangementer.

Jeg har min ide fra England, men hotellerne er også meget udbredt i andre lande. De virker ret godt. Vi har fra det tidlige forår godt med insekter i haven på den her måde.

Så nu skal det bare op at hænge. Find et sted i haven, hvor der er læ. Vi har placeret vores på legehuset. Og så er det bare at vente på, at de små insekter flytter ind:-)

God arbejdslyst her fra haven.

Ps:
Det er nu, hotellet skal laves, hvis der skal nå at flytte insekter ind:-)

Læs også: Dansk/australier: Vi er ikke bange for farlige edderkopper

Tekst  Joen Slyngborg Myrtue

Foto  Joen Slyngborg Myrtue