Ud i haven og kap de sidste solsikkehoveder. Så er der lækker mad til fuglene

Når nu I alligevel er i gang med at rydde op i haven, forberede til vinteren og samle grøntsager og haverester til tørring, så se jer omkring i haven. Er der måske stadig solsikker, så kan man skære hovederne af planten, og ellers tørre dem på samme med som løg og grøntsager, og efter tørringen kan de opbevares i et uopvarmet, men frostfrit garage eller udhus, og så kan dine solsikkehoveder lægges i fuglehuset vinteren igennem til stor glæde og fyldte fuglemaver.

Samtidig kan man også gemme lidt frø til næste års såning, for på den måde har du sikret dig selv gratis frø, og børnene synes det er ret hyggeligt at lægge frøene i små poser som de har dekoreret og fået lov at skrive navn på, så de til næste år kan finde deres egne solsikkefrø.

Læs også: Hyg om havens fugle med popcornpynt

 

Lav selv fuglemad

Lav jeres egen frøblanding, som I kan blande med fedt fra en flæskesteg. I kan købe en færdig frøblanding eller man kan selv blande forskellige frø. Hvis I selv blander, kan I bruge havregryn, havrekerner, rugkerner, jordnødder, solsikkefrø, hampefrø, sesamfrø, hirsefrø og hasselnødder, og en ting er sikkert, der ryger altid en håndfuld i munden på både voksne og børn.

Den hjemmeblandede frøblanding hældes i en beholde som kan være en flækket kokosnød,en urtepotte, en mælkekarton, et net fra løg eller appelsiner eller en gren med borede huller i.

Sådan gør du

Smelt fedtet i en gryde. Når halvdelen af fedtet er smeltet, tager du gryden af komfuret og lader gryden stå, til resten af fedtet er smeltet.

Bland fuglefrøene i fedtet.

Lad blandingen stå og køle af indtil du kan røre ved foderblandingen uden at brænde dig. Så kan du fylde foderet i beholdere.

Læs også: Få flere solsorte i foråret

Frø fra solsikkehoveder er lækker fuglemad

Tekst  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk

Foto  Martin Hoffmann Kønig, Borneferie.dk