En læser skrev ind med et spørgsmål om kunstgræs. Han kunne ikke få sin græsplæne til at se pæn ud. Se hvad haveeksperten svarede.

Kære eksperter.

Jeg ved ikke, om I har et godt råd: Jeg har en lille (ca. 16 m2) umulig græsplæne. Umulig fordi den ligger i skygge af huset det meste af dagen. Så der er mere mos end græs i den. Jeg har naturligvis gjort en masse for at mindske mos og fremme græs. Men uden held. Jeg vil ikke have fliser i stedet. Men løsningen kunne være kunstgræs. Ikke den slags man lægger på altaner m.v., men den type, der bruges til fodboldbaner. Jeg ved bare ikke hvor man kan købe og få det lagt. Jeg har prøvet at kontakte firmaer via nettet, men de svarer aldrig tilbage. Har I et godt råd.

Venlig hilsen

Hanne Larsen

Læs også: Ulovligt at bruge jernvitriol til bekæmpelse af mos

Svar

Kære Hanne

Jeg er desværre ikke bekendt med firmaer som sælger kunstgræs til private personer.
Personligt syntes jeg dog det er ærgerligt at bruge kunstgræs i haven, når der findes alternativer. Der findes nemlig græsblandinger som er specielt egnet til skygge. Produktet hedder Skygge og er specielt udviklet til dette brug. Det er langsomt voksende græssorter i som betyder at der er 25 % færre klipninger. Det kan købes i alle butikker som er medlem af Home & Garden.

Jeg kan ikke lade være at nævne en anden mulighed og det er, at man kunne lave det smukkeste skygge bed, med forskellige hosta, bregner og juleroser samme med buksbom og taks. Var det en ide, så har vi en ordning, hvor vi kan komme ud og hjælpe dig med et råd, som passer til det som du ønsker. Få hjælp på www.homeandgarden.dk

Man skal huske, at et bed som er plantet til så jorden er dækket passer næsten sig selv og kræver ikke den samme arbejdsindsats, som en græsplæne kræver.

Med venlig hilsen

Michael Elnegaard

Home and garden logo

Læs også: Niveauforskel til nabogrund

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]