Spørgsmål vedrørende en ellers flot thujahæk, der går ud.

Min dejlige 35 m lange og 2,5 m høje thujahæk har det meget dårligt!

På midten er der et 4-5 m langt stykke hvor grenene er helt døde så man kan se igennem hækken. Det er især hækkens yderside der vender mod nord og ud til en privat fællesvej som er beskadiget. På indersiden mod haven (sydvendt) er hækken stadig for det meste pæn og grøn omend bladspidserne er gule og brune. Jeg vander og gøder hækken uden resultat.

Døde petter på thujahæk

Jeg har læst et sted at thujahække ikke tåler hundeurin og netop ad min vej færdes utallige “hundeluftere” hver dag med deres hunde på vej til og fra et strandareal. Teorien om hundeurin styrkes af, at også nordvesthjørnet af hækken som er et typisk “hundetrækplaster” er særlig brunt – se foto. Hvis min teori er korrekt hvad kan der gøres for at holde hundene væk? – kan der være andre årsager og hvordan kan jeg reparere hækken?

Skader på thujahæk

Med venlig hilsen

Erling Brodersen

Læs også: Få bageekspertens tips til det HELT rigtige udstyr

Svar

Kære Erling

De billeder som du har sendt med ligner saltskader. Du skriver, at du bor tæt på et strandareal og jeg tænker på, om der ikke har været en masse havgus, som har sat sig i din thuja hæk.

Denne havgus er meget saltholdig og det betyder, at der bliver lavet noget det hedder omvendt osmose, som derved danner svidninger.
Du skriver, at der er mange hundelufter, hvis hunde tisser på din hæk. Ja det giver svidninger også, men kun lokalt hvor de kan nå til og vil ikke skade så højt oppe som er tilfældet på de billeder som du har sendt med.
Hvis du vil holde hunde væk, så kan du få noget som hedder Hundefri. Hundefri er et pulver, som hunde ikke kan lide lugten af og finder et andet sted og besørge. Der skal dog genbehandles hvis pulveret bliver fugtigt.

Med venlig hilsen
Michael Elnegaard, Home & Garden

Home and garden logo

Læs også: Opskrift | Daal af linser

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]

Tekst  Villaeksperter

Foto  Erling Brodersen