Min nabo kan ikke lide det fælles plankeværk

Spørgsmål vedrørende det fælles plankeværk

Jeg købte i 1975 et hus i Gribskov og har bygget det totalt om, hvilket også inkluderer et 1.80 meter træ-plankeværk til gaden.

Min nabo kan ikke lide plankeværket og vil bygge et nyt imellem os. Det er OK med mig, men han vil inkludere den del af mit plankeværk, som adskiller vore grunde de første 20 m. Det har vi sagt nej til.

På et tidspunkt rensede min nabo ukrudt rundt om hegnet, hvilket bevirkede at der gik ild i mit hegn og to store træer/ buske. Brandvæsnet måtte ud for at ekstra-slukke.

Jeg er af den opfattelse, at der er tale om hærværk – i bedste fald – grov uopmærksomhed.

Hvad gør man nu?

Læs også: Lav din egen giftfri modellervoks

Svar

I det omfang 2 naboer ikke kan finde enighed omkring hvilket plankeværk eller hæk, der skal adskille deres ejendomme, er det i første instans et spørgsmål for Hegnssynet, herunder fordeling af omkostninger.

Forvolder den ene part, uagtsomt eller med overlæg, skade på et fælles hegn eller beplantning i skel eller på naboens grund, må det være naboens ansvarsforsikring der skal afholde omkostninger ved udbedring af skader. Om der tillige kan rejses et civilretligt søgsmål, må være op til den konkrete situation.

Med venlig Per Christian Nielsen, LIFA A/S

Lifa Logo

Læs også: Flot køkkenhave med krukker

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]