Mobile havetrends: Hæk og bede skal på hjul

Buske og bede skal være mobile, så det altid er nemt at nyindrette de udendørs arealer

I kølvandet på den urbane have, der gennem de seneste år har gjort sit indtog blandt byboerne, er mobilitet det nye buzzord, som alle går efter – på såvel altan som i parcelhushave. Gennem de seneste år har interessen for indretning været støt stigende, og ifølge haveekspert Jesper Carl Corfitzen er endnu en af de mange indendørs muligheder for alvor slået igennem på udearealerne.

Læs også: Find vej til belægningen i din nye indkørsel

 

Alt skal være mobilt

– Danskernes havevaner er under konstant udvikling, og den seneste tendens er, at vi vil have noget af den samme fleksibilitet og de samme muligheder udendørs, som vi har indendørs. Alt skal være mobilt, så vi kan flytte rundt med det og indrette os efter sæson og humør, siger Jesper Carl Corfitzen og eksemplificerer:

– Vi tager komforten, der tidligere kun hørte til inde i huset, med ud på terrassen og i haven. Vi har udekøkkener til at lave mad på, og loungestemning i bløde møbler. Og lige som vi indendørs vil kunne ommøblere, når vi har lyst, skal vi nu også være i stand til let og enkelt at ændre ruminddelingen udenfor. Flere og flere anlægger blomsterbede, urtehaver og endda hække i mobile højbede eller plantekasser, så de nemt kan flyttes.

Læs også: 10 gode råd til en flottere træterrasse

Mobile hække

Markant stigning i salget af mobile bede

Familieforetagendet Land Have, der har specialiseret sig i at udvikle og producere højbede og plantekummer, har ligeledes bidt mærke i tendensen, der ses tydeligt i virksomhedens indkøb.

– I 2017 har vi oplevet, at langt flere kunder efterspørger højbede, der er på hjul, så man nemt kan ommøblere og indrette haven, altanen eller terrassen efter behov. I forhold til sidste år, hvor vi indkøbte hjul for godt 50.000 kroner hos vores leverandør, har vi allerede indkøbt for mere end 100.000 kroner i år, forklarer Søren Sohl, der er partner i Land Have.

Læs også: Drivhus og terrasse formet som trekløver