Haveglæden stod i fuld flor under Cph Garden

Der var ingen tvivl om den danske haveglæde under CPH Garden

Over 19.000 haveentusiaster lagde vejen forbi Valbyparken, da Haveselskabet og Silvan slog dørene op til det spektakulære haveshow Cph Garden.

Der er blevet talt spiselige afgrøder, farverige staudebed og kreativ haveindretning i Valbyparken de sidste fem dage, hvor Haveselskabet og Silvan har hyldet haveglæden med den storslåede udstilling Cph Garden. Besøgende fra nær og fjern vrimlede til for at lade sig inspirere af de nyeste tendenser inden for haveindretning og hente gode råd fra landets førerende havespecialister. Hos hovedsponsoren Silvan har de svært ved at få armene ned efter fem forrygende havedage.

– Det har virkelig været en succes. Stemningen har været fantastisk, og både besøgende og udstillere har taget enormt godt imod Cph Garden. Vi har haft besøg af utrolig mange haveglade mennesker på vores salgsstand og i vores udstillingshave, og vi har haft mange gode snakke med gæsterne om, hvordan man skaber grønne oaser i alt fra villahaver til byhaver og vindueskarme, siger Klaus Jensen, produktchef for Silvan.

Læs også: En vild, naturlig forhave eller en klassisk, præsentabel forhave?

Haver i alle størrelser hitter

På Cph Garden var der inspiration at hente lige fra dyrkningen af spiselige planter og bæredygtighed til de store klassiske prydhaver og flotte græsplæner. Silvan stod selv bag en 50 kvm showhave, Seernes drømmehave, i samarbejde med TV2 Fri. Her skabte landskabsarkitekt Anders Koch en drømmehave ud fra seernes egne input og idéer – en have inddelt i fire rum med hver sin stemning og funktion.

– En vigtig del af vores arbejde er at rådgive og inspirere vores kunder til kreative løsninger, der rammer netop deres behov. Men vi er mindst lige så optagede af, hvad danskerne selv har af idéer og drømme. Derfor har det været meget spændende at følge udviklingen af Seernes drømmehave og se det færdige resultat, siger Klaus Jensen og fortsætter:

– Cph Garden har givet os en unik mulighed for at vise vores store pallette af produkter og løsninger til havefolket og prøve flere nye produkter af på gæsterne. Folk har især været begejstrede for vores udstillingshave Byhaven, som viste pladsbesparende og funktionelle gør-det-selv-løsninger til den lille byhave og altan.

Læs også: En frodig havesæson – hele sæsonen

Byhave på CPH Garden

Silvans udstillingshave Byhaven, som viste pladsbesparende og funktionelle løsninger til den lille have og altan.

Succesen gentages

De fem dages havefest i Valbyparken har budt på showhavedyst, royalt besøg med rosendåb, udstillingshaver, salgstande, awardshow, konkurrencer, foredrag af både danske og udenlandske havespecialister og meget meget mere. Haveselskabet har planer om at gentage succesen med Cph Garden i 2019, og hos Silvan er de også interesserede i at være med igen.

– Det er Danmarks første store udstilling på niveau med de internationale haveshow, og samtidig er det første gang, at Silvan tager del i en event af denne kaliber. Det har i den grad været alt arbejdet værd, og jeg er stolt af, hvor godt vi er kommet i mål. Derfor er vi bestemt også interesserede i, at være hovedsponsor igen om to år, slutter Klaus Jensen.

Fakta om Haveselskabet:
Haveselskabets fulde navn er Det Kgl. Danske Haveselskab, og selskabet, der blev etableret i 1830, udgør verdens næstældste af sin art – kun overgået af Royal Horticultural Society i England. Som landsdækkende, nonprofit og almennyttig forening henvender Haveselskabet sig til mennesker med haveinteresse og har i dag ca. 30.000 husstande som medlemmer.

Læs også: Sådan fjerner du skvalderkål i haven

CPH Garden bød også på shopping

Silvan på Cph Garden i Valbyparken

Tekst  Perfecta PR for Silvan

Foto  Perfecta PR for Silvan