Din robotplæneklipper bør tilpasses plænens størrelse

Hvis du helst er fri for at slå græs, er en robotplæneklipper sagen.

Der findes mange typer robotplæneklippere, og selvom ingen af dem er helt billige, kan man få modeller til en rimelig pris. Hvilken type robotplæneklipper du har brug for, afhænger mest af størrelsen på din græsplæne. En stor plæne kræver en kraftig maskine, som dermed også er dyrere i anskaffelse.

Har du først erhvervet dig en robotplæneklipper til din græsslåning, er den billig i drift. Næsten alle modeller er elektriske, og de bruger ikke megen strøm. Generelt er robotplæneklippere også meget støjsvage, hvilket betyder, at det er underordnet, hvornår i døgnet, du lader robotten slå græsset. Selvom familien sidder på terrassen og spiser, vil robotten ikke forstyrre samtalen, og midt på natten kan robotten tage fat uden at ødelægge naboernes nattesøvn.

Læs også: Gentænk din græsplæne

Stor plæne stor robotplæneklipper

Du bør undersøge markedet for robotplæneklippere og vælge model især i forhold til arealet af din plæne. De største typer klarer snildt en fodboldbane, hvilket du næppe har brug for. Langt de fleste haveejere har under 500 m2 græsplæne, og de mindste robotplæneklippere vil her være tilstrækkelige. På næste niveau op til 1000 m2 kan det være nødvendigt med en kraftigere maskine, også fordi robotten naturligvis bliver slidt efterhånden, og en stærk maskine holder længere.

De største robotplæneklippere er for folk, der er så heldige at bo på et slot med en park omkring, eller snarere for gartnere der vedligeholder parker, fodboldbaner og den slags. For almindelige haveejere er der ingen grund til at ofre en stor og dyr robotplæneklipper.

I stedet anbefaler vi, at du vælger model efter tests, hvor de forskellige robotter klarer varierende opgaver mere eller mindre godt. Møver robotten eksempelvis henover børnenes legetøj på plænen, eller kan den finde ud af at dreje udenom? Hvordan klarer robotten eventuelle bakker på grunden? Disse og mange flere faktorer kan du søge dig til på nettet.

Læs også: Hvordan vælger jeg den rigtige spade?

Tekst  Tekstspot

Foto  Husqvarna