Der er mange forskellige buskryddere på markedet, og der er stor variation, når det kommer til pris, men er den dyreste buskrydder nødvendigvis meget bedre end den billigste? Vi giver et indblik i, hvad du bør kigge efter, når du er på udkig efter en ny buskrydder.

Hvad skal du bruge din buskrydder til?

Først og fremmest ønsker vi dog at afklare, hvornår en buskrydder er et oplagt stykke værktøj at anskaffe sig. En buskrydder bruges til rydde græs, mindre buskadser og lave vækster. Buskrydderen er væsentlig mere robust og stærk end en almindelig græsslåmaskine, og du kan få buskryddere med forskellige størrelser motorer.

Hvis du skal rydde et område, der er præget af yderst tæt og tyk bevoksning, bør du gå efter en kraftig buskrydder, altså en buskrydder med en relativt stor motor, mens du sagtens kan nøjes med en mindre kraftig buskrydder, hvis området, der skal ryddes, ikke er præget af yderst voldsom bevoksning.

Læs også: Derfor behøver du ikke at samle græsset op efter du har slået det

Aflast kroppen med en sele

Når du køber en buskrydder, er der en række ting, du bør være opmærksom på.

Du skal naturligvis altid vælge en buskrydder, der er kraftig nok til at rydde det område, du ønsker ryddet.

Derudover bør du tilkøbe en sele til buskrydderen, hvis der ikke allerede følger sådan en med i forvejen. En sele vil nemlig bidrage til at aflaste kroppen og gøre arbejdet væsentligt lettere.

Du bør ydermere undersøge, hvor gode vibrationsdæmpninger de forskellige buskrydderne har, da en maskine med god vibrationsdæmpning er meget mere behagelig at arbejde med, end en maskine, der ikke har vanvittigt god vibrationsdæmpning.

Det kan være en rigtig god idé at købe buskrydderen hos en autoriseret forhandler, da en sådan forhandler uden tvivl ville kunne besvare alle de spørgsmål, som du måtte have. Ligeledes vil en forhandler også have ekstraudstyr og lignende i shoppen, hvis du skulle have brug for dette.

Læs også: 7 gode råd om mos på taget

Tekst  Tekstspot

Foto  Texas