Er havemøblerne dækket af min forsikring?

Hvordan er du egentlig forsikret mod indbrud udenfor husets fire mure? Forår og sommertid inviterer haveredskaber, plæneklippere, havemøbler, krukker og grillen ud i haven, men hvad sker der, hvis tingene, der ikke bliver båret tilbage i redskabsskuret, bliver stjålet? Hvis du har en indboforsikring er du dækket – i hvert fald det meste ad vejen.

Læs også: God tjekliste inden du køber drivhus

Regler og betingelser fra forsikringsselskabet

Din indboforsikring dækker ikke kun de ting, du har i hjemmet. Også de ting du har udenfor, og som ikke bliver bragt tilbage i skuret eller garagen igen efter brug, er dækket af forsikringen. Men ligesom med så meget andet stiller forsikringsselskabet visse betingelser for, at dine ting kan erstattes.

I de fleste indboforsikringer er det sådan, at du selv skal betale en selvrisiko for de ting, der bliver stjålet. Selvrisikoen kan svinge fra nogle hundrede til flere tusinde kroner. Det er altså værd at overveje, hvor meget eksempelvis dine havemøbler er værd, før du går til forsikringsselskabet. Skal du betale 5000 kroner i selvrisiko, mens dine havemøbler kun er det halve værd, er det logisk nok ikke umagen værd.

Har du et sommerhus, skal du være opmærksom på, at der gælder andre regler for din indboforsikring. Hvor den i dit private hjem er gældende, uanset om du er hjemme eller ej, er indboforsikringen i mange tilfælde kun gældende i sommerhuset, hvis du selv har været til stede mens indbruddet er sket.

Læs også: Din unge alder kan betyde en langt dyrere bilforsikring

Sikr dine ting mod tyveri

Det er muligt at gøre sig nogle simple sikkerhedsforanstaltninger, som kan besværliggøre tyveriet for indbrudstyvene.

Gør det vanskeligt for tyvene at tage dine ting eksempelvis ved at sætte dine havemøbler bag en indhegning, hvor lågen er for smal til at få møblerne igennem. Sørg også for, at dine havemøbler ikke står til offentligt skue lige ud til en trafikeret vej.

Hvis du vil vide præcist, hvad din indboforsikring dækker, så læs policen.

Tekst  Tekstspot

Foto  Gitte Højbjerg