Inspiration: Nye møbler til uderummet

Haven bliver i sommerhalvåret husets ekstra værelse, og derfor må havemøblerne gerne have flere funktioner – og som ekstra bonus kunne bruges indenfor, når efteråret kommer.

Ved de varmere temperaturer foretrækker mange af os, at sidde udenfor i den friske luft og optage de vigtige D-vitaminer fra solens stråler, som også er med til at give vores kroppe lidt ekstra kulør.

Derfor er det også vigtigt, at stemningen og indretningen i uderummet er hyggelig og afslappende.

Som en hjælp til dig får du her lidt inspiration til nye havemøbler, der er med til at skabe en stilfuld indretning med den helt rette stemning.

Læs også: GUIDE: Sådan øger du værdien på din bolig

Multimøbel til ude og inde

De seneste år har en daybed eller chaiselong ikke været til at undvære inden døre, og nu rykker det praktiske og kønne multimøbel også ud i haven. Daybeden i bambus kan sagtens bruges som en ekstra sofa foran fjernsynet i vintermånederne. Når solen så kommer, rykker du den ud i haven, hvor den kan fungere både som solseng, loungesofa og ekstra siddepladser til gæster, hvis du har mange til grillfest.

Vida fra Bloomingville

Materialer: Bambus og polyester

Mål: L: 190 cm, B: 70 cm, H: 40 cm

Vejledende udsalgspris: 2.399 kr.

Vendbare helårskrukker

Vores haver indeholder flere og flere eksotiske krukkeplanter, der ikke kan tåle det danske frostvejr. Dem kan du tage indenfor om vinteren, hvis du planter dem i potterne fra Ferm Living, som i modsætning til mange andre havekrukker pynter såvel inde som ude. De fås også i to mindre størrelser, og du kan vende dem, som det passer dig.

Hourglass fra Ferm Living

Materiale: Mørkegråt metal

Mål: Ø: 50 cm, H: 73 cm

Vejledende udsalgspris: 1.799 kr.

Læs også: Familiehus i Skanderborg i X-form

Plantevæg som rumdeler

For at gøre din have til et indbydende sted skal du tænke nøje over, hvordan gulve, vægge og lofter skal se ud – præcis som inde i huset. En kæmpe landingsbane af en græsplæne, hvor blomsterne står i kanten og råber til hinanden, bliver aldrig hyggelig. Del din have op i mindre rum med lave hække, hegn eller plantevægge som denne, der også kan bruges som rumdeler inden døre.

Plante­reol Have fra Jysk

Materiale: Sort stål

Mål: L: 64 cm, B: 17 cm, H: 52 cm

Vejledende udsalgspris: 369 kr.

Bænk med plantekumme

I en lille have skal dine møbler i særlig grad gøre sig fortjent til deres plads, og bænken her med indbygget plantekumme giver dig to funktioner på én gang. Dens rå betonfinish passer perfekt til en overdådig sommerblomst og en blød hynde, og det er faktisk en fordel, at bænken ikke tåler frost – for så kan du bruge den som en praktisk siddeplads i entréen i støvlesæsonen.

Grow fra House Doctor

Materiale: Fiberler

Mål: L: 130 cm, B: 40 cm, H: 38 cm

Vejledende udsalgspris: 3.999 kr.

Læs også: Lav dit eget kreahjørne

Frostsikkert spisebord

Det enkle og skulpturelle spisebord ligner slet ikke et traditionelt bord til terrassen, men det kan faktisk tåle helt ned til 20 graders frost. Sæt det eksempelvis sammen med lette, fine stole i flet for at skabe variation og kontrast. Hvis du hellere vil have bordet i stuen, gør det sig mindst lige så godt indenfor.

Soft Edge fra House Doctor

Materialer: Fiberler og fiberglas

Mål: Ø: 140 cm, H: 75 cm

Vejledende udsalgspris: 5.499 kr.

Serveringsvogn til terrassefesten

Ferie, sol og varme betyder god mad og lækre drinks. Serveringsvognen i teak er smuk nok til at have sin faste plads i stuen. Når havefesten så starter, kører du uden problemer vognen ud på terrassen, og så er der serveret! Træet er tørret, så det kan stå ude, så hvis du primært vil bruge vognen inde, skal skruerne måske lige efterspændes fra tid til anden.

Fuori fra Skagerak

Materialer: Teak og aluminium

Mål: L: 75 cm, B: 48 cm, H: 76 cm

Vejledende udsalgspris: 4.999 kr.

Læs også: Ny trend i boligindretning: Råt er hot

Smart sofa med opbevaring

Sofaen har afløst solvognen som terrassens must-have. Når den samtidig har plads til opbevaring under sædet, har den i den grad fortjent sin plads. Serien består af moduler, du selv kan sammensætte, så sofaen passer til netop din haves hyggeligste solkrog.

Sollerön fra Ikea

Materialer: Plastflet, hynderne af genanvendt polyester

Farveudvalg: Findes i fem farver

Mål: D: 82 cm, B: venstre 162 cm, højre 225 cm, H: 88 cm

Vejledende udsalgspris: 5.749 kr.

Læs også: Hjemme hos Niels Folmann

Loungestol med junglestemning

Hvis haven er husets ekstra rum, så kan stuen vel lige så godt være havens ekstra rum? Hvis du også hører til dem, der er hoppet med på bølgen og i de seneste år har fyldt huset med grønne planter, er den behagelige loungestol fra Hübsch perfekt til at fremhæve junglestemningen. Den er egentlig designet til at stå i haven, så du kan roligt tage den med udenfor, når solen titter frem.

Loungestol fra Hübsch

Materiale: Grønt pulver­lakeret jern

Mål: D: 72 cm, B: 79 cm, H: 60 cm

Vejledende udsalgspris: 2.800 kr.

Opsats og siddeplads i ét

De færreste af os har plads på terrassen til et hav af stole, som ikke bliver brugt til hverdag. Så er det praktisk, når opsatserne til havens krukkeplanter også kan fungere som en ekstra siddeplads i en snæver vending. Måske vil dine gæster dog lige værdsætte en hynde. Med den runde skammel kan du lave de fineste krukkeopstillinger a la Claus Dalby, og den findes også i en firkantet version og som en større puf, der er perfekt at lægge benene op på – hvis der da bliver plads.

Fiber fra Broste Copenhagen

Materiale: Grå fiberbeton

Mål: Ø: 40 cm, H: 46 cm

Vejledende udsalgspris: 480 kr.

Læs også: Lav dit eget kreahjørne

Tekst  Jenny Hallquist

Foto  Getty Images & PR-fotos