Spørgsmål angående naboens kat, der sover i vores havesofa

Hej eksperter.

Jeg har en dejlig havesofa ude på vores terrasse. Terrassen er overdækket, så vi lader hynderne ligge i sofaen.

Desværre synes vores nabos kat, også, at den er rigtig rar… Katten ligger tit i sofaen, og sofaen bliver fyldt med kattehår. Min mand er allergisk for katte, så det er ikke så godt…

Hvad kan vi gøre, så katten ikke lægger sig i sofaen?

Mvh Anne Jespersgaard

Læs også: Lækre loungemøbler til din terrasse

Svar

Kære Anne

Ifølge mark- og vejfredsloven er man forpligtet til at holde sine husdyr på egen grund – dette inkluderer katte, selvom de af natur er omstrejfende.

Du har ret til på forsvarlig måde at fjerne katten fra din havesofa, men du har også ret til at gå et skridt videre og skræmme katten væk, f.eks ved at sprøjte vand på den eller gøre den forskrækket med en høj lyd. Gør du det gentagne gange, kan du håbe at katten ikke længere synes, at din havesofa er så hyggelig.

En anden løsning kunne være at lægge en presenning, stanniol eller en stærkt-lugtende klud (prøv f.eks. Tabasco sauce) hen over havesofaen, så den ikke længere er et hyggeligt sovested for katten.

Når det er sagt, er det altid bedst at tale med sin nabo om problemet først. Hvis de ikke er klar over problemet, gør de selvsagt heller ikke noget ved det.

Virker intet af dette kan du i sidste instans involvere politiet, som kan udstede bøder til din nabo, hvis katten er til væsentlig gene og naboen intet foretager sig.

Her kan du læse mere fra loven om Mark og vejfred

Kilde: NaturErhverv

Læs også: Hvordan formerer jeg rhododendron?

Har du et spørgsmål til Villaeksperterne, kan du skrive det til [email protected]

Tekst  Villaeksperter

Foto  Mary K Baird