Dette er en sponsoreret artikel fra Borup Kemi

Vil du passe godt på dine havemøbler af træ?

Når solen kommer frem og står højt på himlen, flytter vi alle sammen udenfor. Der findes nemlig ikke noget bedre end at sidde i sine havemøbler og nyde solens varme stråler. Vi laver god mad på grillen, vi hygger med familien og vennerne, og vi nyder de lange aftener. For at få det mest optimale ud af din have er det en god ide med havemøbler – er dine af træ, så får du nedenfor tips til, hvordan du holder dem ved lige, således de forbliver smukke sommer efter sommer.

Glødende smukke havemøbler

Har du ofret penge på havemøbler af hårdt træ, som eksempelvis teak, palisander, mahogni, nyatoh, shorea, eg eller nød, kan møblerne holde i mange år. Men det kræver selvfølgelig, at de bliver vedligeholdt rigtigt, hvis de år efter år skal være en fryd for øjnene.

Olie til hårdt træ

 

Fremgangsmåde

Træet renses grundigt for snavs og pletter før behandling. Brug evt. Borup Afrenser eller Borup Malerens/Grundrens og lad tørre. Ru overflader slibes først med sandpapir. Borup Olie til Hårdt Træ påføres med pensel eller klud, til træet er mættet. Tilfør mere olie, hvis der opstår “tørre” pletter. Overfladen skal stå “våd” i olie i ca. 20-30 minutter, hvorefter evt. overskydende olie fjernes og der poleres grundigt efter med rene, tørre, sugende klude. Lad olien tørre i minimum 24 timer, inden emnet tages i brug.

Tip

Ekstra glat og blank overflade opnås ved at slibe overfladen i olien med vandslibepapir (min. korn 400).

Bemærkninger

Borup Olie til Hårdt Træ må kun anvendes udendørs!

Vil du have flere gode råd fra Borup Kemi, så tilmeld dig deres nyhedsbrev og få samtidig Kemi-guiden med 150 gode råd – ganske gratis!

Du kan tilmelde dig her

Borup Kemi

Borup Kemi er Danmarks største producent/tapperi af husholdningskemi til både dagligvare- og specialhandlen samt en af de store leverandører til DIY-markedet. Produktionen i Borup omfatter både flydende -og pulverprodukter samt diverse rengørings- og plejeprodukter. I alt tæller sortimentet mere end 3.000 forskellige varianter. Gennemsnitligt står der altid 3 produkter fra Borup i en dansk husholdning.