Have-virksomheder i spændende samarbejde om byhaver

Med udgangspunkt i en fælles passion for at gøre vores omgivelser grønnere, har den lille københavnske iværksættervirksomhed TagTomat og indgået et samarbejde med havegiganten Gardena.

Selvom man er en stor virksomhed, der sælger haveredskaber i det meste af verden, og en lille dansk iværksættervirksomhed, kan man sagtens samarbejde. Det handler bare om dette rette match og det match mener den lille iværksættervirksomhed TagTomat at have fundet med Gardena.

TagTomat skal, med Gardenas produkter, udvikle en byhave til Haveselskabets store havemesse, Cph Garden 2019 der løber af stablen fra den 20.-23. juni.

Læs også: Haveglæde med Søren Ryge

Miljø, kvalitet og godt håndværk i fokus

– Gardena er for mig indbegrebet af kvalitet og godt håndværk – ligesom jeg selv går de op i detaljen og tror på det, de laver, fortæller Mads Boserup Lauritsen, manden bag TagTomat i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Desuden betyder det meget for mig, at de indtænker miljøet i for eksempel deres vandingsanlæg. Passion og engagement i grønnere omgivelser er et fælles udgangspunkt, og det er derfor jeg er rigtig glad for at indgå et samarbejde med dem.

To virksomheder med meget til fælles

Begge virksomheder er begejstrede over det nye samarbejde. Det fortæller Pernille Klarskov, der er marketingsansvarlig for Gardena i Danmark:

– Vi har valgt netop dette samarbejde, fordi vi har de samme værdier. At de er en mindre spiller på markedet spiller ingen rolle. Det vigtige for os er at samarbejde med en, der er ligeså passioneret om det grønne liv, som vi er.

– Mads og hans team har nogle fede ideer til, hvordan vi kan skabe liv og grønne oaser i byrummet. Og vi har udstyret til at gøre det med, for eksempel en hel serie af haveredskaber og vanding udviklet til altaner, tagterrasser og byhaver.”

Læs også: Mobile havetrends: Hæk og bede skal på hjul

Ny udvikling med mange muligheder

Samarbejdet mellem de to virksomheder vil dels udmønte sig i et fælles projekt om at udvikle en sprudlende og visionær byhave ved Cph Garden.

Desuden vil der blive udviklet på hvordan haveredskaber kan sammensættes og anvendes på nye måder. Det gælder både i indendørs kontormiljøer og ude i de urbane haverum.

Grønnere vanding i fokus

– Jeg glæder mig vanvittigt til at eksperimentere med både vanding og redskaber i arbejdet med at forvandle selv den mindste altan eller den kedeligste baggård til en levende grøn oase. Og så vil jeg også vise nye måder at bruge vanding på – lige nu pønser jeg på at bruge deres vandingssystem til en indendørs installation, fortæller Mads Boserup Lauritsen.

Læs også: Hvad kan du lave i din have midt i februar?

Tekst  Nicole Hardt

Foto  Flemming Gernyx