10 gode råd til haven i september

Du kan både høste, beskære og så nye ting i haven i september og dække sommerblomsterne til om natten, hvis der kommer frost. Her er 10 ting, du skal huske i haven i september.

1. Så græs og plant stedsegrønt. I september er jorden særlig varm og fugtig. Det er et godt tidspunkt at så ny græsplæne og plante stedsegrønne planter.

LÆS OGSÅ: Ny græsplæne

2. Beskær birk, ahorn, valnød og kirsebær. Sidste frist for beskæring af disse træer er september. Blommer beskæres efter høst.

LÆS OGSÅ: Beskæring af træer og buske

3. Beskær hindbær. De hindbærskud, som har båret hindbær, skæres af helt nede ved jorden. Du kan også stadig tage udløbere fra de kraftige jordbærplanter og plante dem på nye rækker. Så har du nye planter de næste 2-3 år.

LÆS OGSÅ: Sådan passer og plejer du dine hindbær

4. Høst æbler. Når æblerne slipper let, er det tid for plukning. Sorterne ”Rød Ananas, Guldborg og Discovery er modne nu og skal spises med det samme.

LÆS OGSÅ: Sådan gemmer du havens æbler og pærer

5. Modn de sidste tomater. De sidste tomater i drivhuset kan modnes naturligt, hvis du klipper stænglerne af og fjerner bladene og hænger hele planten op i drivhuset.

Læs også: Haven er ikke et helle for hjernen

6. Så spinat og høst i år. Overskydende jord i køkkenhaven kan tilsås med spinat, som kan høstes senere på året.

LÆS OGSÅ: 10 nemme afgrøder til køkkenhaven

7. Dæk sarte sommerblomster til. Statistisk set er der risiko for årets første nattefrost sidst på måneden på udsatte steder. Hav evt. plastik parat til overdækning af sarte sommerblomster om natten.

LÆS OGSÅ: Sådan overlever dine subtropiske planter om vinteren

8. Saml og tør dine frø. Når frø modner på de planter, som du ønsker at formere til næste år, skal du samle frøene og lægge dem til tørre, inden de lægges i papirsposer.

LÆS OGSÅ: Hvordan høster du frø fra dine planter i haven?

9. Sæt græsklippehøjden op. Sidst i september sættes klippehøjden på græsplænen op til ca. 3 cm. I oktober slås græsset normalt de sidste gange.

LÆS OGSÅ: Hvornår skal du stoppe med at slå græs?

10. Fjern mest muligt ukrudt. Hvis du fjerner større samlinger af ukrudt nu, får du det meget lettere til foråret.

LÆS OGSÅ: Sådan forebygger du ukrudt