Er du endnu ikke kommet i gang med at plante, er det ved at være på høje tid. Du får her 3 hurtige havetips, så sæsonen kan komme hurtigt i gang derhjeme. Du kan også hente hjælp på planteskolerne, der i mange tilfælde har lavet forspirringen for dig. Snyd ikke dig selv for squash, grønne bønner eller de skønne dahlia, der pynter så kønt på bordet.

Squash på komposten

Nogle mener, at man nemt får alt for mange squash. Jeg er ikke enig. Høster man, mens squash-frugterne er under 20 cm, og hvor de smager nøddeagtigt og lækkert, kan man sagtens have brug for både 4 og 5 planter i haven. Hver plante fylder cirka 70 x 70 cm, og derfor fylder man hurtigt køkkenhaven. Men squash trives lige så godt i prydhaven mellem buske som i urtehaven. De vokser hurtigt og trives fint både i sol og halvskygge. De skal blot have lys og lidt gødning.

Grønne bønner

Spiringen af bønner kan godt drille lidt, hvis jorden er for våd eller for kold. Derfor er det virkelig skønt, at det nu er muligt at købe forspirede bønner i bakker á 6-8 stk. lige klar til udplantning, når nattefrosten er endeligt forbi.

plant bønner nu (2)

Dahlia i blomst

Fik du ikke fat i dahlia-knolde? Så er det heldigt, at du kan købe dahlia, der allerede er drevet frem og nu står med knopper eller de første blomster. Find dem du bedst kan lide i planteskolernes store sortiment. Når det bliver efterår og planten visner ned, kan knoldene tages ind og gemmes frostfrit. Måske har du så mod på at forspire dem til næste år?

Læs også: Flot køkkenhave med krukker

Dahlia 129

Tekst  Laila Sølager, Home & Garden

Foto  Laila Sølager, Home & Garden