3 smukke blomsternyheder der kan forskønne dit forår

Med foråret for døren, kan du med disse blomster nemt få forårsfølelsen ind i din have og bolig.

Foråret er en sæson flere af os ser frem til. I takt med solens stråler forlænger sine besøg om dagen, stiger temperaturerne, og både blomsterne og træernes blade begynder så småt at få lidt kulør igen.

Flere af os bruger mange af forårsbebuderne i hjemmet og haven til at lukke dørene op for foråret, og endelig byde den længe ventede sæson velkommen igen.

Læs også: Disse planter er godt selskab i dit rosenbed

Prins Henrik valgte selv sin rose

I juli sidste år fik prins Henrik en rose navngivet efter sig i forbindelse med den internationale rosenkonvention på Fredensborg. H.K.H. Prins Henrik valgte selv rosen før sin død. Det er en kompakt buketrose med let orange til laksefarvede fyldte blomster. Den kommer til salg i større mængder fra efteråret 2019.

Lille lavendel med stor duft

Den lille lavendel med sortsnavnet ‘Elvira Blue Compact’ er en helt ny type lavendel med så kompakt vækst, at den også kan fås som en fin og velproportioneret miniplante, hvis du vil tyvstarte­ på sæsonen inden døre. Planten blomstrer med masser af blomster med skøn duft.

Ny primula med lækker farve

Primulaer hører til de dejligste forårsbebudere, og selvom de ser sarte ud, er de nogle af de første planter, der kan plantes i krukker. En af de nyere sorter er Primula ‘Peach Melba’, der har blomster med et farvespil som sukkerkogte ferskner og hindbærpuré – ligesom den kendte dessert.

Læs også: 4 fredelige hybenroser

Tekst  Lotte Bjarke

Foto  Produktfotos