5 tips til flot basilikum i vindueskarmen

Det er helt urimeligt at basilikum er den krydderurt vi elsker allerhøjest og som samtidig er den sværeste at dyrke!

Kender vi ikke alle til situationen, hvor den flotte basilikum nede fra supermarkedet, ser ussel ud i vindueskarmen allerede på dag 2?

Det er der råd for!

Følg disse lette tips og få de flotte basilikumplanter du altid har drømt om:

3 ting er afgørende for succes med Basilikum – vand, varme og sollys

  • Basilikum skal dyrkes på en plads hvor den får min 6-8 timers sollys per dag.
  • Vand altid din basilikum i bunden. Den bryder sig ikke om brusebad.
  • Sørg for dræn i bunden af potten, uanset om du dyrker inde- eller udendørs. Basilikum hader våde tæer.
  • Basilikum kommer igen, hver gang du plukker. Høst fra toppen af planten og knib altid eventuelle blomster væk.
  • Gød din basilikum ca. én gang hver 3-4 uge. Bare brug helt almindelig flydende gødning fra havecentret eller supermarkedet.

DSCF0043

Læs også: krydderurtesmør

De fleste basilikumplanter afgår ved døden, fordi vi ikke kan finde den rigtige balance mellem tørke og vand. Det er en god ide at stille din basilikum et sted, hvor du befinder dig meget til hverdag og ser planten hele tiden. Så er tricket, at indarbejde en rutine hvor planten vandes præcist som den har behov for. Vand lidt men ofte!

Vidste du… at du kan både kan tørre og fryse basilikum? Ved tørring hænger du bare stilkene et tørt sted med hovedet nedad. Efter ca en måned er de klar til at blive lagt i en tør beholder.

Tip!

Når du køber en basilikumplante i supermarkedet, kan du med fordel tage planten ud af potten, dele den forsigtigt ved rødderne og plante de små planter over i en større potte. På den måde får du en større plante og en større høst af de dejlige blade.

Læs også: Pesto

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg

voresvillablog

VoresVilla Bloggen

Er oliefyret stået af? Hænger græsplænen med ørerne? Skal tagrenden renses? Og er du mere end blot almindelig forvirret over hvilke nye vinduer, du skal vælge? Eller savner du bare inspiration til boligen og de små, praktiske gør-det-selv-ideer, der gør hverdagen nemmere, sjovere og frem alt personlig? Så læs med og kommentér, når vi præsenterer dig for nyt værktøj, lækre gadgets, hotte boligtrends og giver gode råd videre. God læselyst på VoresVilla Bloggen!