Er du glad for roser i din have, men har problemer med at få dem så flotte og frodige som på billederne, kan du måske finde hjælp i disse 5 lette råd til smukke roser

1. Fjern visne blomster og beskær

Hvis du efterlader visne blomster vil planten koncentrere sig om at sætte frø i stedet for at producere nye blomster. Når du beskærer rosen er det en god regel altid at klippe, der hvor stænglen er mindst blyants-tyk også selvom det betyder at du skærer det meste af et skud væk. Beskær altid lige over et stort sundt blad.

2. Gødning, kompost og vand

Giv rosen ny kompost i foråret og efteråret. I løbet af sæsonen kan du gøde rosen med en god kvalitetsgødning. Vanding er vigtigt for at styrke rosens modstandskraft mod sygdomme.

Læs også: Romantiske roser

3. Bind op

Mange sorter har store tunge blomster og behøver opbinding for ikke at knække i stænglerne. Afhængig af rosens art kan de bindes op på espalier, pergola osv.

4. Tjek for sygdomme

Nogle sorter er mere resistente mod sygdomme end andre. Tjek bladene regelmæssigt for lus og andre sygdomme og start behandling med det samme. Fjerne altid visne blade, så rosen ikke kan smitte sig selv igen.

5. Vælg den rigtige sort

Det er nemt at lade sig forføre af smukke roser, men tjek altid hvilke sorter der egner sig bedst i din have. De gammeldags sorter blomstrer sjældent mere end én gang, men mange af de moderne roser er remonterende. Nogle sorter er bedre i krukker end andre og sol/skygge behov kan variere.

Læs også: 3 hurtige i haven i maj

Få endnu smukkere roser