Dette er en sponsoreret artikel fra Universe

Bittens have i Universe vinder årets….

Bittens Have i Universe er kåret som ’Bedste haveoplevelse’ ved Cph Garden Award 2017.

Ved Haveselskabets store haveshow Cph Garden 2017 blev der for allerførste gang uddelt Cph Garden Award i fem kategorier. Vinderne blev kåret ved awardshowet på Cph Garden i Valbyparken onsdag 21. juni. Bittens Have i Universe Science Park, på Nordals, blev vinderen i kategorien ‘Bedste haveoplevelse’.

Det er Haveselskabets frivillige, der har udvalgt de fem nominerede i hver kategori, mens det er Haveselskabets medlemmer og følgere på Facebook og Haveselskabet.dk, der har stemt på deres favorit blandt de nominerede i hver kategori. Bittens Have vandt foran 4 andre nominerede: Haveselskabets Havefestival, Gram Slot Hus- og Havemesse, Gisselfeld Kloster, slotsparken og Geografisk Have.

– Bittens Have er et frodigt univers af blomster, træer, krydderurter og bær, der bringer én 100 år tilbage i tiden, hvor man anlagde prydhaver ganske anderledes end i dag, udtaler Chefgartner i Universe, Gert Jensen.

Bittens have

Bittens Have var Universes 100 års fødselsdagsgave til Bitten Clausen og hun har selv været med til at designe haven, som hun nu synes, at haver skal se ud. Ideen er at haven – ligesom en have for 100 år – er en blanding af en nytte og pryd have. I år præsenterede Universe en udvidelse af Bittens Have med en kinesiskhave. Den kinesiske have, er inspireret af afdøde Bitten Clausens egen have.

Under CPH garden 2017 kunne de besøgende også se otte flotte udstillingshaver. En fagjury bestående af fem udvalgte dommere med stor viden om haver har valgt, hvilke af de otte fantastiske showhaver ved Cph Garden der skulle løbe af med henholdsvis guld, sølv og bronze. Vinderen af Bronze blev Den blomstrende have – en have som altså nu kan opleves i Universe. I sin vurdering lagde juryen bl.a. vægt på, at ‘Den blomstrende have’ er et spændende bud på en have uden græsplæne og med insektvenlige planter samt et insekthotel. En klar idé, som er nem at udføre og med en flot sammensætning af blomster.

Du kan læse mere om Bittens have, der er et besøg værd for alle haveelskere her

Universe Science Park kort fortalt

Universe er en science og oplevelsespark ved Nordborg på Als, hvor børn og voksne leger sig til viden. Universe har i løbet af sæsonen masser af events og spændende oplevelser for både børn og voksne. I løbet af dagen kan man se det helt fantastiske science show, møde Robotten Robert og måske bygge sin helt egen raket samt mulighed for at udforske parkens andre attraktioner, blomster og nyheder.

Se mere på www.universe.dk