Normalt hader vi snerler fordi de, som ukrudt, er svære at kontrollere og kvæler vores planter og buske i haven. Der er dog masser af mulighed med snerler, hvis man ellers kontrollerer deres vækst, f.eks. ved at dyrke dem i krukker.

Ipomoea Grandpa Ott” hedder sorten, som her dyrkes i en kæmpe krukke på et kugleformet espalier. Den er så flot med den dybblå farve og den lyse stjerne i midten i hvide og rosa nuancer.

IMG_2085

Snerlens blomster holder bare én dag. Den springer ud om morgenen og lukker sig sammen igen om aftenen, for senere at visne helt ned og falde af. Til gengæld bliver snerlen stædigt ved med at producere blomster til langt ind i efteråret.

Læs også: Claus Dalby om krukker i farver

Planten på billedet blev sået i april i drivhuset og ser 5-6 uger senere sådan her ud. Når snerlen blomstrer af i efteråret, produceres der rigtig mange frø som bare kan høstes, lægges tørt og bruges til næste års planter.

Den bliver mellem 2 og 4 meter høj og med hjælp af en snor eller lignende, kan den kravle vidt omkring, hvor man ønsker det. Planten kravler ved at sno sig om et espaliér, en snor eller hvad man giver den at vokse på.

IMG_2087

Læs også: Blomster i krukker

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg