Dansker modtager international rosen-pris

Den danske og internationalt anerkendte rosenforædler Rosa Eskelund er blevet hædret med Verdensorganisationen af Rosenselskabers fornemme Gyldne Rose. Den flotte pris gives i anerkendelse af bl.a. Rosa Eskelunds forædling af rosen ’Friendship Forever’ i anledning af verdensorganisationens 50 års jubilæum.

Læs også: Giv den gas med havearbejde – det er sundt!

Rosenforædler hædret med rosen-pris

Selvom man driver sin virksomhed i idylliske Dyreborg på Sydfyn, kan man godt sætte sit fingeraftryk på verdenskortet. Det har den internationalt anerkendte rosenforædler Rosa Eskelund gjort mange gange i form af prisvindende roser på de store udstillinger og i testhaver i udlandet.

I juli kunne den succesfulde rosenforædler så tilføje endnu en fornem pris, idet Verdensorganisationen af Rosenselskaber tildelte Rosa Eskelund ”Den Gyldne Rose”.

Læs også: Instant gardening

I sin begrundelse for prisen sagde Dr. Tommy Cairns, verdensorganisationens tidligere præsident:
– Prisen ”Den Gyldne Rose” hylder og anerkender Rosa Eskelunds generøse og fornemme indsats ved at skabe en ny rose til Verdensorganisationen af Rosenselskaber i anledning af organisationens 50 års jubilæum. Rosa Eskelund er en ægte mester på sit felt. Vi er heldige at have en super stjerne som Rosa – hun er en hel særlig personlighed.

Læs også: Prins Henrik æres med ny rose – se rosen her

Den Gyldne Rose

Rosenforædler Rosa Eskelund modtog prisen i forbindelse med Verdensorganisationens kongres med 750 delegerede fra hele verden, som blev afholdt i København i juli. Det var naturligvis en glad Rosa Eskelund, som takkede for ’Den Gyldne Rose’:
– Jeg blev meget overrasket over at blive tildelt denne flotte pris. Det er en stor ære, og jeg er meget taknemmelig for denne anerkendelse, fortæller hun i en pressemeddelelse.

Rosa Eskelund har siden 1998 drevet sin forædlingsvirksomhed ‘Roses Forever’. Hendes store forædlingsarbejde omfatter ikke bare de smukke haveroser, men også snitroser og potteroser, og de mange smukke ’rosenbørn’ fra den sydfynske idyl produceres nu i gartnerier og planteskoler verden over.

Tekst  C. Dahl

Foto  Anders Bach