En forventningsfuld vandretur i haven lørdag, gav et par dejlige påmindelser om, at det går den rigtige vej mod mere sol, varme og forår.

Jeg fandt et par bittesmå krokus der var sprunget ud under det rullegræs vi lagde i efteråret. Det er utroligt så stærke de små løg er, – de må have fået en hård medfart, da vi gennembearbejdede jorden for at forberede til græsset.

IMG_1752

Jeg anede ikke at der var krokus der, men ikke desto mindre var det et skønt syn.

Læs også: Forår med det samme

Den først lille påskelijle havde også stukket sit gule hoved frem i solskinsvejret. Så vidt jeg husker var det nogle af dem vi havde købt i en potte til køkkenbordet sidste år og havde sat ud i jorden da de visnede. Dejligt når det lykkes.

IMG_1758

Som haveejer er det forventningens tid. Hvad var det nu jeg satte i jorden sidste år? Hvor er det jeg plejer at finde hvad? Hvad kan jeg sætte i gang nu? Og bare vejret bliver godt i næste weekend, så jeg kan komme udendørs!

En tur på planteskolen lørdag formiddag bekræftede, at jeg ikke er den eneste, der higer efter foråret. Så snart solen viser sig i februar og marts, mødes vi alle derude og man mærker tydeligt glæden over snart rigtig at skulle i gang.

Kalenderen siger nu, at det er forår, men vejret overlader én til indendørs planlægning. Heldigvis fik jeg taget et par billeder i haven, som jeg kan glæde mig over, mens det regner derude.

IMG_1753

 

Læs også: Hvornår bliver det forår?

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg