Det er med Fagmessen for blomsterhandlere og havecentre, som det er med den allerførste forårsdag. Man går derfra med lidt kriller i maven og med længsel efter, at opleve den samme følelse igen.

VoresVilla har været på havemesse i Odense og snuse til lidt forår. Her kan du læse om nogle af de nye trends, vi kommer til at se i havesæsonen 2016.

Fairy Garden

Det storhitter I USA, det brød igennem i England i 2015 og nu er det også ankommet til Danmark, hvor det skal stå sin prøve. Det bliver spændende at følge, om også vi tager konceptet til os.

Fairy Gardens går i al sin enkelthed ud på at lave små miniature-dekorationer i haven med miniputhuse, figurer og andet tilbehør, der kunne være taget direkte ud af Ringenes Herre. Det er firmaet Plantasia, der introducerer os danskere for serien fra det amerikanske firma The Fiddlehead Fairy Garden.

Miniputhus fra Fairy Garden

Miniputhus fra Fairy Garden

Fairy2

Lille fairy med grønne fingre

Læs også: [email protected] Feed & Shine sikrer sunde roser

Elegante dagslys-lamper til potteplanterne

Har du også et problemsted i din bolig, hvor du gerne vil have en plante, men hvor der i virkeligheden er for mørkt til formålet?

Så har det svenske firma Venso Eco Solution måske løsningen til dig. De lancerer nemlig en række af små lamper, som kan stilles direkte i potteplanten og give det lys, som planten behøver for at trives.

Dagslyslamper til potteplanter

I sortimentet finder du også krydderurte-beholdere i forskellige størrelser, hvor en række af led-pærer over krydderurterne, sørger for, at du altid har friske urter – uanset hvor i huset du placerer dem.

Krydderurtebeholder med indbygget dagslys

Upside-down hængeplanter i boligen

Firmaet Grama Design præsenterede os for deres store nyhed på messen. Små keramiske hængekrukker, hvor planten hænger med hovedet nedad.

Konceptet er udviklet af Vietnamesiske iværksættere og importeres nu til Danmark.

I al sin enkelthed fyldes en beholder i toppen med vand og potten sørger derefter selv for, at planten får det vand den behøver.

Lyseblå hængekrukke Hvid hængekrukke Lyserød hængekrukke

På gensyn til næste år

Som altid var det en fornøjelse at besøge messen, der altid ligger i første uge af januar. For redaktionen på VoresVilla er det lige præcist den indsprøjtning af forår, som vi trænger så meget til midt i vinteren.

Vi glæder os allerede til næste år!

Fagmessen for havecentre

Om Fagmessen

Fagmessen arrangeres af brancheorganisationen Danske Havecentre. Messen er den eneste af sin art i Danmark, og den henvender sig målrettet til havecentre, større blomsterbutikker og brugskunstbutikker med interesse i havetilbehør og livsstilsprodukter her i Danmark og i de øvrige nordiske lande. På messen finder man knapt 80 udstillere.

Læs også: Minimér risikoen ved at puste æg til påske

Fotos: Fotograf Signe Goldmann – du kan se flere billeder fra messen på fotografens hjemmeside her.

voresvillablog

VoresVilla Bloggen

Er oliefyret stået af? Hænger græsplænen med ørerne? Skal tagrenden renses? Og er du mere end blot almindelig forvirret over hvilke nye vinduer, du skal vælge? Eller savner du bare inspiration til boligen og de små, praktiske gør-det-selv-ideer, der gør hverdagen nemmere, sjovere og frem alt personlig? Så læs med og kommentér, når vi præsenterer dig for nyt værktøj, lækre gadgets, hotte boligtrends og giver gode råd videre. God læselyst på VoresVilla Bloggen!