Der findes vist ikke noget, der er meget mere højtråbende forårsgult en forsythia. Personlig synes jeg nok at den er lige visuelt støjende nok at have stående i haven – der er ikke mange andre forårsvækster, der kan klare konkurrencen om opmærksomheden, og det synes jeg jo egentlig er lidt synd.

På den anden side, så har jeg på ingen måde lyst til at undvære synet af de mange gule buske, der lige nu står og lyser op i landskabet – man kan jo ikke andet end at blive i godt humør, selv på sådan en småregnende gråvejrsdag.

Læs også: Øko-køerne kommer på græs uden publikum

Jeg havde dog aldrig forestillet mig, at jeg selv skulle have en af disse gule buske, men skæbnen ville, at der faktisk står hele tre i min nye have, og de er netop sprunget ud.

SG1_5491

Til efteråret tror jeg, at jeg flytter dem ned i skoven, hvor de ikke vil virke helt så dominerende, men jeg må indrømme, at jeg altså også bliver i godt humør, af mine egne tre buske, når jeg kigger på dem. Måske ville det være fint at sætte en masse hvide og lysegule blomster omkring dem, som blomstrede samtidig, for at bløde lidt op – fx forskellige påskelilje eller kodrivere.

Buskene minder mig i øvrigt om, at det nu er ved at være tid til at klippe roserne – jeg har nemlig læst et sted, at det skulle være en god huskeregel at roserne kan klippe, når forsythiaen blomstrer, så jeg må vist hellere have fundet rosensaksen frem en af dagene.

Læs også: Fuld fart på canna i orangeriet

Tekst  Signe Goldmann

Foto  Signe Goldmann

havebloggen

Havebloggen med Signe Goldmann

“Jeg er havefotograf og har de sidste 3½ år blogget om små og store begivenheder i mit haveliv – først på bloggen ”Signes Vals”, hvor man fulgte min kolonihave på Amager, og nu på bloggen ”Haven i Bjergene”. Det lille, sorte træhus i byen er nemlig skiftet ud med en murermestervilla i fredet natur mellem bakkerne i det smukke Odsherred. Det bliver mit livs største haveeventyr, og der bliver brug for masser af knofedt, tålmodighed og godt humør, når den 8.500 m2 store grund med både skov og bæk med tiden skal forvandles til det rene have-paradis.”