Frostfotos fra en frisk morgen i marts

Vejret lunere og ingen er længere i tvivl om at foråret er ankommet, selvom det stadig fryser lidt derude om natten.

En tidlig havetur forleden viste tydelige tegn på, at naturen også er ivrig efter at tage fat på foråret for alvor.

Når solen skinner i frostvejr, ser vi et helt andet billede af de forskellige planter derude. Se de dejlige havebilleder vi tog en solrig men frostfrisk morgen i marts.

Læs også: Ringning af bark på kirsebærtræ

 

De store udsving i temperaturer i dag- og nattetimer giver nogle helt fantastiske billeder af planter, der i dén grad er i vækst, men som stadig fryser i de tidlige morgentimer.

Rhododendron er en af de meget hårdføre planter i haven, og du kan vælge din kombination af rhododendron, så du har blomster i bedet helt fra marts til september.

rhododendron

Påskeliljer kan vi næsten ikke få nok af i marts. Men desværre står de ikke ret længe inde i vores varme stuer, når de først re sprunget ud. Stiller du dem derimod udendørs i en krukke, har du glæde af dem i mere end en måned. De kan sagtens tåle en smule nattefrost og du har glæde af både knopper og senere blomster meget længe.

Påskeliljer

Krokus er en af de helt tidlige blomster i forårshaven og det ses tydeligt på en frostmorgen i marts. Hvor de andre planter dukker sig lidt i frosten, står krokus nærmest upåvirket af minusgraderne.

Krokus

Læs også: Påskeliljer står for døren i mere end én forstand

Kirsebærknopperne er allerede langt fremme og for hver dag med solskin kan du se, at de er vokset og svulmer lidt mere.

Krisebær

Tulipanerne er vokset mindst 10 cm den seneste uges tid og deres sprøde blade kan sagtens tåle frosten. De krymper sig lidt, men når solen bryder frem, er de ligesom om de slapper af og spreder sig ud igen. Blomsterne lader vente lidt på sig.

Tulipaner

Stedmoderblomster og hornvioler er de første i krukkerne i denne have. De kan tåle ret meget frost og selv om de ser ud, som om de hundefryser på billedet her, så skal der ikke mere end en times tid i solskin, før de slapper helt af og rejser sig op igen.

Stedmoderblomst

I marts kan vi nyde vores græsplæne, uden overhovedet at skulle bekymre os om det med at klippe den. Først når jorden er 7-8 grader begynder den for alvor at gro. Vi klipper plænen første gang, når græsset er blevet 6-8 cm højt.

Græsplæne

Læs også: Gør naboen grøn af misundelse over din græsplæne

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg