Vælg dine grønne planter i boligen efter din personlige stil

Grønne planter dækker over en bred vifte af planter, som kan være alt andet end grønne. Nogle har flerfarvede, brogede eller spættede blade, mens andre har blade med et gråt eller rødligt skær. Det giver gode muligheder for at friske stuen op nu, hvor vi så småt trækker inden døre.

Grønne planter skal ses i modsætning til de blomstrende, som jo især adskiller sig på blomsternes farve og form. Mange af de grønne planter lever en ”skyggetilværelse” i flere betydninger, da der er tale om stueplanter, som langt fra alle kender.

Læs også: Ny kunst fra Kay Bojesen

Grønne planter understreger stil

På deres måde er de grønne planter mindst lige så forskelligartede som de blomstrende og har rigtig meget at byde på, når det gælder om at understrege personlig stil og indretning. Nedenfor præsenteres nogle kendte og mindre kendte grønne planter vist i forskellige boligmiljøer.

Begonia Rex

Eller kongebegonie er en bredtfavnende gruppe af planter med meget forskellige bladstrukturer, former og farvekombinationer, der giver mulighed for at forny og supplere indretningen på utallige måder.

Begonia Rex

Aglaonema

Siges at kunne vokse selv om bord på skibe under lidt barske vilkår, deraf det lidt sørgmodige populærnavn sømandstrøst. Der er dog ingen tvivl om, den slanke grønne plante med de karakteristiske brogede blade vil trives bedre i et lyst, moderne hjem end i kahytten hos en ensom sømand.

Aglaonema

Læs også: Hvor skal du købe dine planter og blomster?

Fittonia

Kendes også som slangeskind eller lille rødåre, som naturligvis henviser til bladenes smukke, slangelignende struktur. At planten har to navne skyldes, at den findes i både en grøn og rødlig udgave, hvilket giver endnu større muligheder for at skabe variation i indretningen.

Fittonia

Rhoeo

En elegant plante med spidse, strunke, grønne blade. Bladene har fine, lyse tegninger på oversiden, mens undersiden har en flot dyb bordeaux glød, der kan pifte indretningen op.

Rhoeo

Cordyline

Under det tjekkede navn Cordyline eller buskkordyline gemmer sig en flot, rank stueplante, hvis store mørke blade afrundes af en smuk dybrød kant. Cordyline findes også som miniplante og vil arrangeret på et fad eller bakke på sofabordet kunne tilføre sofapuder, stearinlys eller andet interiør ekstra kant.

Cordyline

Peperomia

Eller musehaleaks er en anden gruppe af meget forskelligartede potteplanter med et moderne og tidsløst udtryk. De findes i alt fra indbydende lime-grønne blade til blanke, dybgrønne nuancer over i de rødlige og bordeaux toner, der matcher plantetrenden Timeless Bloom perfekt.

Peperomia

Læs også: Inspiration: Nye møbler til uderummet

Tekst  Floradania

Foto  Floradania