Viola og vår er to sider af samme sag, og med nye spændende sorter med hængende vækst er der åbnet op for endnu flere anvendelsesmuligheder og blomster til glæde for forårskåde forbrugere.

Med sine blomster i stærke, klare farver er Viola en rigtig humørbombe i forårets krukker, og det brede sortiment inden for de forskellige typer byder på såvel kendte gengangere som nye bekendtskaber.

Læs også: [email protected] Feed & Shine sikrer sunde roser

Viola ’Cool Wave’

Den nyere havestedmoder-sort ’Cool Wave’, kendetegnet ved sin hængende vækst, og som forbliver ensartet henover sæsonen, er rigtig godt nyt for byboere og andre forårsstemte forbrugere med begrænset udenomsplads, som elsker blomster, men med hang til hængende havestedmoder.

En af varianterne har hvide kronblade med en smuk pastelblå kant, der giver den et afdæmpet og meget nordisk udtryk, som er nemt at kombinere med andre forårsblomster. Viola ’Cool Wave’ er vinterhårdfør og i kraft af sin forlængende blomstringsperiode dermed ret unik, idet den er med til at afslutte udplantningssæsonen samtidig med, at den er en af de første til at åbne den igen.

VoresVilla Viola

Læs også: Sådan fjerner du skvalderkål i haven

Forår i spandevis

Placer dit Viola-forårsarrangement, så du kan nyde det både ude og inde. Frisk op i altankassen, eller lav et dejligt fad med Viola, her ’Frizzle Sizzle’-sorten til havebordet, som du kan glæde dig over, når du kigger ud i haven. Understreg Violas klare farver med farvede spande, som gør udsigten indefra endnu mere farverig.

De fleste Viola blomstrer henover hele sommeren og kan nydes i skiftende selskab med de andre sæsonaktuelle udplantningsplanter. Den kravlende vækst på visse Viola-typer, fx hornvioler, kan ud over den hængende effekt også udnyttes vandret i havens bede eller krukkerne på terrassen, når de bølger sig smukt og harmonisk som bunddække.

VoresVilla Viola

Læs også: Forår med Dahlia

Tekst  Flora Dania

Foto  Flora Dania