Høstfloks er en af yndlingsstauderne i sensommerhaven

Jeg har flere yndlinge blandt blomsterne i sensommerhaven, og høstfloks hører helt klart til blandt dem. Jeg har flere forskellige og holder utrolig meget af deres smukke blomster og ikke mindst deres helt vidunderlige duft. Der er dog to af dem, som jeg holder særligt meget af: Eden’s Smile og Charlotte Blanchet.

Eden’s Smile er lilla, når den springer ud, men efter nogle dage begynder farven lidt efter lidt at falme til lyslilla, og på hver enkelt blomst kommer der en aftegning, der minder om en blomst inde i blomsten.

Floks

Eden’s Smile

Charlotte Blanchet har til gengæld den yndigste sartrose farve, man kan forestille sig. En utrolig lækker floks.

Floks

Blanchet

Man skal nok være lidt heldig, hvis man lige løber ind i en af disse to floks på den lokale planteskole, men mange steder er de flinke til at bestille planter hjem. Ellers er der et rigtig stort udvalg af planter, man kan købe hjem fra forskellige staudeplanteskoler over internettet, men da planterne ofte klippes ned inden de sendes med posten, vil man først kunne nyde blomsterne til næste sommer. De her to skønne floks er dog værd at vente på, hvis I spørger mig.

Tekst  Signe Goldmann

Foto  Signe Goldmann

havebloggen

Havebloggen med Signe Goldmann

“Jeg er havefotograf og har de sidste 3½ år blogget om små og store begivenheder i mit haveliv – først på bloggen ”Signes Vals”, hvor man fulgte min kolonihave på Amager, og nu på bloggen ”Haven i Bjergene”. Det lille, sorte træhus i byen er nemlig skiftet ud med en murermestervilla i fredet natur mellem bakkerne i det smukke Odsherred. Det bliver mit livs største haveeventyr, og der bliver brug for masser af knofedt, tålmodighed og godt humør, når den 8.500 m2 store grund med både skov og bæk med tiden skal forvandles til det rene have-paradis.”