Husk at bestøve blomstrende træer i drivhuset

Ferskentræer kan dyrkes i drivhuset, men når de blomstrer skal du bestøve dem manuelt

Nektarin og ferskentræer – ja faktisk mange forskellige typer frugttræer, kan med fordel dyrkes i drivhus, selv om de egentlig godt kan klare sig på en lun plads på friland.

Læs også: Én plante kommer sjældent alene…

 

Mange fine modne frugter

Du kan optimere modning af frugterne ved at sørge for god sol og varme i det tidlige forår. Her sættes frugthøsten faktisk i gang og du får en længere sæson med flere modne frugter, der ikke bliver påvirket af vind og regn.

Du undgår også mange af de sygdomme, som denne type træer får. Her tænkes der f.eks. på de helt almindelige svampesygdomme, som får bladene til nærmest at boble op.

Bagsiden af medaljen

Typisk vil træet gå i blomst i det tidlige forår og nogle gange vi det blomstre så tidligt at der endnu ikke er insekter til at bestøve træet.

Ferskentræer i blomst

Så må du selv i gang med at lege bi, for uden bestøvning vil træet ikke bære frugt.

En nem og smart måde er at tage en lille malerpensel og så ellers ”flytte” blomsterstøv fra en blomst til en anden. Det kan være et omfattende arbejde, for der er virkelig mange blomster på sådan et træ. Blomsterne springer heller ikke nødvendigvis ud på samme tidspunkt, så det kan være nødvendigt at bestøve blomsterne i flere omgange.

Bestøvning

Til gengæld er det svært at gøre forkert. Og får du sprunget nogle blomster over, sker der ikke noget ved det.

På denne simple måde sikrer du dig at du får flotte frugter på dine ferskentræer – også selvom bierne kommer for sent til festen.

Vi ønsker dig en herlig frugthøst

Læs også: Skift vinduer og byg dit eget drivhus af de gamle