Dette er en sponsoreret artikel fra Champost

Hestemøg er den bedste madpakke til din have

Tro det eller ej. Hestemøg har i mange år været kendt som et fantastisk gødningsprodukt til planter. Men nu kan du også få det i sække!

I dag har du næsten uoverskuelige mange muligheder og det kan være vanskeligt at vælge det rigtige, når du står nede i plantecenteret.

Vi har kigget på, hvordan du får kraftige og smukke planter og ikke mindst en have, som er nemt at vedligeholde.

Reducerer ukrudt og gøder planterne naturligt

Vi har fundet en jordforbedring, som hedder Champost og kommer fra virksomheden af samme navn.

Champost producerer en jordforbedring, som er 100 % baseret på hestemøg. Det leveres af de lokale rideskoler i Thy og bearbejdes i form af kompostering og pasteurisering, så du har et ensartet organisk produkt, som er 100 % fri for ukrudt, plantesygdomme og skadedyr, men fuld af den fantastiske gode næring.

Henrik og Hest

Anvendelse

Der er flere måder hvorpå du kan anvende Champost jordforbedring. Vi hjælper dig godt på vej. 

Læs også: Planter i godt selskab

1. Undgå ukrudt – afdæk dine bede

Når du ønsker at give dine planter en god start i det tidlige forår, kan du vælge at afdække din jord med ca. 5 cm champost jordforbedring. Du kan anvende det i blomsterbede, ved stauder, langs hækken og træer. Dog skal du være opmærksom på at jordforbedringen ikke må anvendes til surbundsplanter, da næringsværdien er høj.

De fleste af os haveejere ”hader” at luge ukrudt, det betegner sig som spild af tid…

Mange vælger at afdække med blade, flis og bark, men her har jordforbedringen flere fordele. Når du afdækker med fx flis tager det næring fra planterne, hvorimod jordforbedring tilfører næring. Desuden er flisen ikke varmebehandlet og kan indeholde svampesygdomme og ukrudtsfrø. Når du afdækker med Champost slår du to fluer med et smæk. Du minimerer ukrudt og giver dine planter organisk gødning.

Ved mange gødningsprodukter udvaskes den tilsatte næring i takt med at der tilføres vand til planten. Med champost jordforbedring forholder det sig anderledes. Denne kompost har en grov struktur i form af halmstrå, som er med til at holde på vandet og fugtigheden. Denne egenskab er kendetegnet ved et godt topdække.

Se hvordan du topdækker med champost

jordforbedring

2. Har du en træt, leret eller sandet jord?

Det er hårdt og nærmest umuligt for en plante, at vokse i en jord uden næring, det gælder både ved en leret eller sandet jord. Planter har brug for de rette vækstbetingelser for at de kan vokse sig sunde og stærke. Jordforbedringen kan med fordel blandes i din eksisterende jord. Langsomt bliver den naturlige gødning tilført samtidig med at Champostens grove struktur gør jorden meget porøs og nem at arbejde med. Efterfølgende kan du plante i jorden og afdække med den samme jordforbedring.

Læs også: 7 gode råd om mos på taget

3. Plant med champost jordforbedring

Når du planter med champost jordforbedring er det vigtigt at du overholder blandingsforholdet. Koncentrationen af næringsstoffer i Champost jordforbedring er stor og derfor må du aldrig plante direkte i komposten, da det kan svide planterne. Ved plantning anbefaler vi at du anvender 1/4 champost Jordforbedring og 3/4 af den eksisterende jord. For at få det bedste resultat kan du med fordel afdække jorden med champost Jordforbedring.

Se hvordan Anne Marie får gang i sit staudebed

 

Champost har mange egenskaber:

 – Det er baseret på hestemøg (lugtfri)

– Ved afdækning (5 cm) undgår du ukrudt

– Jord bliver porøs og lettere at arbejde med

– Næringen frigives langsomt og der er gødning nok til at fodre planterne i et helt år