Hvad kan du lave i din have midt i februar?

Det kribler i fingrene og vi længes ud, men din have ligger stadig i vinterhi

Der er dog nogle opgaver som vi snildt kan få klaret i haven, når vi af og til er heldig at opleve en klar dag i februar.

Beskæring af havens træer

De fleste af havens træer kan godt klare at blive beskåret i februar. Det er oven i købet lettere at gøre det, når grenene står uden blade og man rigtig kan se formen på træet.

Der er dog 5 undtagelser til denne regel – birk, valnød, ahorn, blomme/kirsebær og nåletræer. Fælles for disse er, at de bedst beskæres om efteråret, da de ellers vil miste for megen saft – man kalder det også at træet bløder.

Læs også: Vores haver, vores vej

 

Plante nye træer

Sålænge man kan komme i jorden, sålænge kan du også plante nye træer. Der er oven i købet den fordel, at sæsonen som regel byder på masser af vand til træet i jorden, hvis det ikke er minusgrader.

Luge

Ja, vi ved det godt! Lugning er ikke specielt spændende på denne årstid. Jorden er kold og det er ikke rart at ligge på knæ derude.

Men du får ikke et bedre tidspunkt at luge på end nu – du har det perfekte overblik fordi de fleste planter står uden blade.

Lugning i februar

Gødning

Efterhånden som dagene tager til i længde, kan du begynde at gøde dine planter igen. De skal snart i vækst og vil være glade for et vitamintilskud til at komme i gang på.

Start i det små og øg mængden langsomt efterhånden som du kan se, at planten kommer i vækst.

Læs også: Når forsythiaen blomstrer er det tid til at beskære roser

Klip grene til vaserne

De blomstrende buske som forsythia, syren, dronningebusk og uægte jasmin kan du beskære nu og ovenikøbet nyde synet af inde i stuen. Mange af sorterne kan du få til at blomstre tidligt ved at tage de afklippede grene ind.

Forsythia

Giv plænen en moskur

Døjer du med mos i din græsplæne kan du give den en kalk-kur her i februar. Som regel skyldes mos i plænen at din plænes PH er for lav. Kalk vil hjælpe PH-værdien op og gøre det sværere for mosset at trives.

Planlæg planlæg planlæg

Når det er for koldt til at være ude, er februar ideel til at kigge i havebøger efter inspiration til den kommende sæson. Større projekter kræver lidt planlægning og måske ny viden, så hyg dig inde mens du kan.

Læs også: 6 tips til en have, der er nem at holde