Vi har et stort flot kirsebærtræ i haven – vi kalder det i hvert fald selv kirsebær, mens vores nabo helt bestemt mener at det er moreller.

Kirsebær/moreller kan inddeles i 2 hovedgrupper; sødkirsebær og surkirsebær

Mange steder bliver sødkirsebær også betegnes som moreller, mens andre foretrækker at kalde de gule af slagsen moreller, og de røde får lov til at beholde det lidt finere navn; kirsebær.

Hvad sandheden er, har vi prøvet at lave lidt research på, men er desværre ikke blevet meget klogere. Det lader oven i købet til at sandheden svinger fra egn til egn i Danmark. Mange steder i landet kalder man konsekvent sødkirsebær for moreller, men de sure kirsebær får lov at beholde navnet kirsebær.

IMG_1899

Læs også: Varme kirsebærsten

Ved læsning af diverse fora om emnet, finder man også folk der mener at der er en verden til forskel mellem de to – at moreller smager mere mirabelle/blomme-agtigt og er lidt grovere i struktur, mens kirsebærret har meget fint frugtkød.

Kært barn har mange navne, må være konklusionen. Under alle omstændigheder, blomstrer det fine træ nu og vi glæder os til endnu en stor høst i år – hvis ellers stærene holder sig væk og hvis solen skinner tilstrækkeligt til at KIRSEBÆRRENE modnes.

Hvis du ligger inde med viden om forskelle eller ligheder mellem de 2 navne, må du meget gerne lade en kommentar falde.

IMG_1896

Læs også: Tag børnene med i dit drivhus

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg