Kongebegonie er velegnet både i stuen og på terrassen

Den smukke Kongebegonie kan nydes indendørs om vinteren og stilles ud om foråret

Mens vi venter på foråret, er det tid at friske stuen op med grønne planter og ingen er vel mere velegnet end Begonia rex – også kendt som Kongebegonie. Med sine smukke blade, der varierer i et imponerende farvespil af violette, rosa, sølvhvide og grønne farver, passer den ind i langt de fleste boliginteriører og er med til at understrege indretningen med en grøn livsstil i boligen.

Læs også: 3 hurtige til haven lige nu..

 

Ingen planter er fuldstændig ens

Kongebegonie er pompøs i hele sin udstråling. De store, frodige og brogede hjerteformede blade med smukke vidt forskellige indskæringer veksler fra plante til plante, og det kan være svært at finde to planter, som er fuldstændig ens. Til gengæld giver forskelligheden alle muligheder for at finde netop den eller de planter, som passer perfekt til stuens indretning.

Kongebegonia skal stå lyst, men ikke i direkte sol. Den står bedst i nord- eller østvindue om foråret og hen over sommeren, mens den i den i den kolde tid foretrækker et sydvendt vindue.

Planten skal vandes moderat og tåler en let udtørring mellem vandingerne. Den trives bedst ved temperaturer mellem 15 – 22 grader. Om sommeren – fra midten af juni til midten af september – kan den også plantes i krukker og stå udendørs i let skygge.

Læs også: Forårsfrisk i boligen og i haven med Bellis

Kongebegonie i potteskjuler

Fakta om Kongebegonie 

Familie: Begoniaceae

Navn: Begonia rex

Populærnavn: Kongebegonie

Vanding: Hold pottejorden moderat fugtig

Gødning: Ca. hver fjerde vanding i forår/sommer

Placering: Lyst, men ikke i direkte sol

Kongebegonie kommer fra Hawaii Gartneriet i Allested på Fyn.
Gartneriet blev etableret i 1956 og har siden udviklet sig til et stort moderne gartneri med 25 ansatte og et produktionsareal på 33.000 kvadratmeter under glas. Udover produktion af Begonia rex fremstiller Hawaii Gartneriet på årsbasis over 2 millioner Hibiscus og ¾ million julestjerner samt Clerodendrum (Blåvinge) og Holarrhena (Jasmintræ).

Læs også: Sådan vælger du det helt rigtige tæppe til sofaen

Kongebegonie udendørs

Tekst  Floradania

Foto  Floradania