I min gamle have havde jeg tusindvis af krokus. De fleste af dem var de små tidlige botaniske krokus, som jeg holder så utrolig meget af, og jeg må indrømme, at jeg virkelig har savnet dem de seneste uger, hvor de lune forårstemperaturer helt sikkert har lokket dem frem.

Men heldigvis er der også et par krokus i min nye have. Ikke så mange, og ikke så tidlige, men det ændrede nu slet ikke på, at det skabte stor, stor glæde, da jeg pludselig fik øje på dem, bl.a. disse store fine stribede eksemplarer, der står midt i min græsplæne.

Jeg lagde i øvrigt en del løg af de små tidlige krokus i efteråret – ret sent, så de har ikke været så langt fremme, som de normalt ville være. Men jeg kan se, at de nu også snart er klar til at blomstre. Og næste år skal de nok sikre, at jeg igen kan nyde de små glade forårsblomster endnu tidligere.

Tekst  Signe Goldmann

Foto  Signe Goldmann

havebloggen

Havebloggen med Signe Goldmann

“Jeg er havefotograf og har de sidste 3½ år blogget om små og store begivenheder i mit haveliv – først på bloggen ”Signes Vals”, hvor man fulgte min kolonihave på Amager, og nu på bloggen ”Haven i Bjergene”. Det lille, sorte træhus i byen er nemlig skiftet ud med en murermestervilla i fredet natur mellem bakkerne i det smukke Odsherred. Det bliver mit livs største haveeventyr, og der bliver brug for masser af knofedt, tålmodighed og godt humør, når den 8.500 m2 store grund med både skov og bæk med tiden skal forvandles til det rene have-paradis.”