Månedens Plante i april er kløver

 

I april begynder sæsonen for den trendy og skønne kløver med det latinske navn Trifolium. Planten er en fantastisk udplantningsplante.

Den fås i flere spændende farver og bladmønstre. Med sin skulpturelle vækst skaber Trifolium en skønt vildskab i potter og krukker, hvor de nemt kan stå alene eller uden problemer kan sættes sammen med andre yndlingsplanter.

Læs også: Jord er ikke bare jord

 

Trifolium er en fremragende helårsplante. Den hører til staudefamilien, hvilket betyder, at den er vinterhårdfør. Den kan derfor plantes ud allerede i det tidlige forår, hvor det ellers er lidt svært at finde planter, der kan holde til den smule frost, som foråret kan bringe.

Trifolium blomstrer hele sommeren med dejlige duftende blomster, som bier og sommerfugle elsker. Om efteråret viser den smukke kløver virkelig sin styrke. Regn og rusk – og den første frost – er ikke noget problem, men giver tværtimod skønne farver, der lyser op i efterårets aftagende lys.

Kløver kan blive i krukkerne om vinteren

Vinter er normalt en tid, hvor krukkerne tømmes, men med Trifolium kan man stadig have dine krukker fremme. For har vi en mild vinter, så står de stadig flot. Ved frost lægger de sig bare ned, men så snart det bliver + grader igen, retter de sig op. Først ved -10° i et stykke tid, begynder de at visne væk. Når forårssolen igen varmer, kommer de frem igen.

Læs også: Guide til dit nye liv som frøsamler: Klar, parat, frø!

Kløver udendørs

Kløver både ude og inde

Trifolium elsker frisk luft og lys, så de holder bedst ude, men pynter også som potteplante inde. Til forårets og sommerens fester gør de sig fremragende som vilde borddekorationer.

De skønne Trifolium er aktuelle i handelen fra april måned.

Trifolium – fakta

Familie – Papilionaceae
Navn – Trifolium repens
Populærnavn – Kløver
Oprindelse – Lilleasien & Europa
Vanding – Vandes ofte, holdes konstant fugtig
Gødning – Hver 3. vanding i perioden april til september
Placering – Indendørs lyst og køligt. Udendørs solrigt

Månedens plante kommer fra gartneriet Råhøj, der drives af Malene og Bent Juhl Jensen. Gartneriet er blandt landets mindste, men har gennem årene vundet adskillige udmærkelser for deres smukke Trifolium.
I alt produceres 7 forskellige varianter af planten i forskellige nuancer og bladmønstre. Gartneriet Råhøj producerer også den populære Sedum og arbejder desuden med forædling af Asters under navnet Mystery Lady®, som produceres i store dele af verden.

Læs også: Få succes med orkideer

Tekst  Dania Marketing ApS

Foto  Dania Marketing ApS