I et beskyttet hjørne på terrassen kan du sagtens dyrke dine egne nektariner. Vores er netop sprunget ud og det er præcist som det skal være. Samme dag ankom nemlig også de første bier i haven.

Træet er mere hårdført end man umiddelbart skulle tro og tåler fint både frosten og snevejret i det danske klima. Bare det står placeret et lidt beskyttet sted, hvor det ikke får stormene direkte på. Derudover skal man sørge for, at der ikke drypper vand f.eks. fra tagets udhæng ned på træet.

Det stakkels træ her, er blevet flyttet oceaner af gange, men kommer stærkt igen, hver gang det har fået en ny plads at leve på.

Det har år efter år forsynet os med dejlige hjemmedyrkede nektariner. De er ikke så store som dem vi køber i supermarkedet, men til gengæld er de saftige og fulde af god smag af sommer og solskin.

De første mange år havde vi træet i en halv whiskytønde og også her trivedes det fint med blomster ved foden hele sommeren – de sidste års tørre somre, gjorde dog at vi til sidste valgte at plante det i jorden, helt oppe ad husmuren på en sydøstvendt terrasse. Her kan det stille og roligt stikke rødderne så langt ned at det en dag bliver selvforsynende med vand.

Nektarinen kan vi varmt anbefale, både til de erfarne haveejere, men også til dem der lige er begyndt.

IMG_1866

Læs også: Dahlia for begyndere

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg