Fyld huset med farveglade løgblomster og giv forårsfornemmelserne et pift.

Erantis og vintergækker er de første sikre signaler om, at mildere temperaturer er på vej.

Men hvorfor vente på, at de spæde forårsbebudere får kæmpet sig op gennem den frosne jord, når du allerede nu kan fylde stuen med forår med farverige løgblomster?

erantis

Du finder alle de velkendte løgblomster i butikkerne, hvor de står klar til at komme med hjem og sætte gang i forårsstemningen. Så glemmer du næsten, at vi ikke er i april eller maj måned.

Læs også: 3 smukke blomsternyheder der kan forskønne dit forår

Nemme idéer to go

Løgblomsternes spinkle og fine udtryk kan udnyttes i små forfriskende, forårstableauer indendørs. Lav fx et sart og feminint arrangement af perlehyacinter, vintergækker og skilla plantet i små hvide vaser.

scilla

Eller skab en varm naturstemning med spæde løgblomster, såsom vibeæg i en betonskjuler omvundet med bark eller plantet i en kobberpotte.

vibeæg

Læs også: Lime i krukker

Flot facon

Løgblomsternes medfødte specielle facon er et særligt kendetegn, som du kan fremhæve og bruge som et nyt og anderledes indslag i indretningen. Skyl jorden af fx skilla, og placer løgene i reagensglas sammen med naturgrene – det er både elegant og autentisk.

scilla

Tulipaner i lange baner

Flotte, farverige tulipaner liver op i stuen, og der er et stort udvalg at vælge imellem. Du kan altid finde tulipaner i din yndlingsfarve, der passer perfekt til omgivelserne. Rød, rosa, orange, gul, hvid eller ligefrem flot flammet i farverne.

Du kan også vælge at kombinere det omfattende repertoire af løgblomster med andre forårsvækster. Skab et blåt tulipan-tableau i glade farver eller sæt solskinsgule erantis sammen med pink Primula, så kan det næsten ikke blive mere forår.

gule tulipaner

Læs også: Kirsebær eller moreller?

Tekst  Floradania

Foto  Floradania