Den fantastiske blåregn – også kaldet Wisteria står lige nu i fuldt flor i de danske haver.

Blåregn tilhører ærteblomstfamilien og de mest gængse herhjemme er kinesisk eller japansk blåregn, som i øvrigt også findes i rosa og hvid.

Den kinesiske blåregn er den kraftigst voksende af sorten – den kan blive op til 15-20 meter høj og meget gammel. Den japanske fætter er en smule mere beskeden i væksten og bliver 8-9 meter. Denne egner sig rigtig fint til de mindre haver.

Blåregnen trives bedst på en solrig plads, hvor den kan klatre frit. Sørg endelig for at den ikke kan få fat i tagrender og nedløb, da de stærke arme kan ødelægge, selv meget kraftige materialer. Tænk også på at den færdige plante kan blive ret tung.

Læs også: Blå snerler i krukker

file0001160870487

Køber du en mindre blåregn, skal du væbne dig en smule med tålmodighed. Planten begynder først at blomstre når den er 5-7 år gammel.

Når planten er afblomstret dannes der aflange bælge. Disse er giftige og man skal være lidt opmærksom med børn, der kan forveksle dem med spiselige ærter.

Blåregn beskæres om vinteren og gødes om foråret, men udover vanding de første par år, klarer den sig selv og er ret nem at dyrke.

Læs også: Disse planter er godt selskab i dit rosenbed

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg