Ny trendy tomat med mange funktioner

Sund, smagfuld og dekorativ … Det skorter ikke på tillægsordene, når det gælder den nye indendørs tomatplante, som er specielt udviklet til at imødekomme den moderne forbrugers behov.

Sund snack i vindueskarmen

Tomatplanten er en nyudviklet, spiselig grøntsag produceret i en potte, der er beregnet for placering indendørs. Anbring den fikse plante i fx køkkenvinduet – helt ideelt i et sydvendt vindue – hvor den vil sørge for sunde snacks til familien hele året rundt.

tomat

Moderne forbrugeres behov

Tomaten er et såkaldt ”urbaniseringsprodukt”, der opfylder den moderne forbrugers behov for frisk frugt og grønt lige ved hånden. At der kun plukkes til det direkte aktuelle forbrug betyder samtidig, at madspildet reduceres.

Tomaten er produceret uden brug af kemiske sprøjtemidler og kan derfor betragtes som et sundt alternativ til salatskålen, madpakken eller som fristende pynt ved kulinariske anretninger.

Læs også: Drivhus for hele familien

Naturlig forklaring

Ud over at levere spiselige grøntsager er den nye tomatplante en pryd for hjemmet med et element af læring i sig. Den giver nemlig børnene en sjov oplevelse af og naturlig forklaring på, hvor maden stammer fra, og hvordan hele processen fra plante til tomat foregår.

150 frugter

Tomaten vokser kun i bredden og ikke i højden. Den leveres med min. 20 frugter, som ved god pleje kan udvikle sig helt op til omkring 150 frugter i løbet af sin levetid.

tomat1

Pasning

  • Placeres lyst – gerne i direkte sollys. Undgå kulde og træk.
  • Vandes dagligt, men vand op om potten bør undgås.
  • Gødes ugentlig.
  • Er selvbestøvende men planten kan med fordel rystes jævnligt for at fremskynde processen.

Tomatplanten kan købes i Superbrugsen fra den 1. januar og senere også i Føtex. Du kan læse mere om den nye tomat på nældebakken.dk

Kilde: Floradania Marketing, Nældebakken Planteskole

Læs også: Lav hjemmelavede planterør