Nyd primula nu og plant den ud senere

Der er ikke noget tidspunkt på året, hvor vi trænger mere til frodighed og farver end i januar og februar. Det er endnu for tidligt at drømme om forår og havesæson, og alle julens blomster og pynt er kasserede og har efterladt vores hjem lidt tomme.

Læs også: Allerbedst at plante i efteråret

Det er her primulaen kommer ind i billedet. Vi finder den i butikkerne, hvor den ene farve overstråler den næste. De kan kombineres i utallige variationer eller du kan vælge den stilrene vej og holde dig til én enkelt farve. Én ting er sikkert – der skal mange af dem til, så det bliver rigtig overdådigt!

Hvad mange ikke ved er, at Primulaen kan plantes ud i haven, når vi er færdige med at nyde dem indendørs.

Grøn blomst

Specielt Auriklen (Primula Auricula) kræver ikke den store pasningsindsats og kan vokse på selv magre og tørre områder. Gerne i halvskygge. De øvrige sorter Kugleprimula, Rosenprimula og Pudeprimula er derimod vant til at vokse i fugtige omgivelser og bør derfor vandes regelmæssigt.

Når Primula først er etableret i haven, er de frostsikre. De kommer fra egne, hvor klimaet kan være barsk og er vant til frost og kulde. Det er en god ide at dele planten cirka hvert 3. år. På den made får den en regelmæssig foryngelseskur.

Læs også: Hvor skal du købe dine planter og blomster?