Peperomia – eller Musehale giver eksotisk præg på din bolig

Musehale er navnet på en særdeles spændende og meget alsidig vifte af grønne stueplanter

De bringer vidt forskellige udtryk alt efter, hvilken plante man vælger. Og det er netop dens forskellighed, som tiltaler forbrugerne, når de ønsker at give boligen et både frodigt præg og et personligt udtryk.

Peperomia er en regnskovsplante og er almindelig udbredt i tropiske og subtropiske områder. På flere Peperomia minder blomsterstanden om en musehale, heraf også populærnavnet “musehale”. Blomsterne er hyppigt hvide og bittesmå og samlet i meget lange, slanke aks. Ikke nær alle bærer blomster ved køb, men blomsterne udvikles med tiden. Hvad væksten angår, danner mange tætte rosetter, mens andre enten kan have en opret, grenet vækst eller være hængende. Højden varierer mellem 20 og 40 cm afhængig af art og sort.

Læs også: Den perfekte kaktus til den travle familie

 

Sikker succes

Peperomia er så lette at passe, at alle kan få dem til at trives. Man skal blot undgå, at de får direkte sommersol og bliver overvandet. De er hårdføre og vokser villigt i stuetemperatur. Bladene er tykke og saftfyldte, holder godt på vandet, og derfor tåler Peperomia kort udtørring. Gødning er kun nødvendig i sommerhalvåret og da maximalt i ½ styrke af det normale.

Peperomia eller musehale

Læs også: Smuk stueplante der renser luften

Fakta om Peperomia

Familie – Piperaceae

Navn – Peperomia

Populærnavn – Musehale

Vanding – Hold pottejorden jævnt fugtig.

Gødning – Ca. hver tredje vanding i vækstperioden.

Placering – Trives bedst på en lys placering, men tåler ikke direkte sol.

Oprindelse – Sydamerika

Peperomia kommer fra gartneriet ’Tingdal’ ved Odense. Gartneriet Tingdal’s historie begyndte i 1969 med Peperomia i drivhusene helt fra begyndelsen. Lige nu har gartneriet mere end 19 forskellige i produktion. Frem til 1993 bestod produktionen udelukkende af Peperomia. I 1993 startede ’Tingdal’ en produktion af en anden spændende nichekultur- Pelargonium grandiflorum hybrid Tip Top.

Gartneriet er MPS-certificeret og råder over et produktionsareal på 22.000 m2.

Læs også: Nyd primula nu og plant den ud senere

Tekst  Floradania

Foto  Floradania