Den perfekte kaktus til den travle familie

En kaktus der kan overleve i familien med en travl hverdag

Unge mennesker lever livet i overhalingsbanen. De har travlt med uddannelse, at stifte familie, passe vennekredsen og i det hele taget nyde livet med weekend-ophold og udenlandsrejser, når muligheden byder sig. De søger planter, der passer til deres univers, og her er den smukke kaktus Opuntia micordasys albata et perfekt valg.

Med populærnavne som ’Mickey Mouse’ og ’Englevinger’ understreger Opuntia micordasys albata sin popularitet blandt unge mennesker, som måske ikke har disciplinen til at omgive sig med planter, der kræver megen pasning, men som alligevel gerne vil omgive sig med noget smukt og skulpturelt.

Netop disse egenskaber – smuk, skulpturel og meget nem at passe – besidder Opuntia micordasys albata fuldt ud, og den vil med sin varme, grønne farve og de sjove Mickey Mouse-ører lyse op i vintermørket.

Læs også: Solglød er en fantastisk hårdfør sukkulent og en smuk stueplante

 

Lys placering

Opuntia micordasys albata fås i 10,5 cm potter, og skal blot sættes i en potteskjuler og placeres lyst.

Pottejorden holdes jævnt fugtig, men skulle man glemme at vande en gang imellem, klarer planten også det. Det er en særdeles taknemmelig kaktus, som er meget svær at slå ihjel.

En grøn gave

Opuntia micordasys albata egner sig også som en original gave, der spreder glæde, ikke kræver nogen ekstra indsats, men kun giver modtageren en god oplevelse.

Kaktus Opuntia micordasys albata er i handelen fra november 2017

Læs også: 5 tips til at få succes med julestjerner

Fakta om kaktussen

Familie – Cactaceae

Navn – Cactus opuntia

Populærnavn – Figenkaktus, Mickey Mouse og Englevinger

Vanding – Hold pottejorden jævnt fugtig.

Gødning – Ca. hver fjerde vanding i vækstperioden.

Placering – Inde

Lysbehov – Trives bedst i direkte sol.

Oprindelse – Mexico

Denne kaktus kommer fra gartneriet Lundager lidt syd for Odense. Gartneriet tilbyder mere end 300 forskellige eksotiske kulturer og ca. 300 added value produkter (koncepter)  både lokalt og globalt. I dag finder forbrugerne gartneriets produkter hos alle blomsterhandlere, men over 80 % produktionen sælges til eksportmarkeder i Europa og resten af verden. Gartneri Lundager arbejder målrettet på kvalitet, service og bæredygtig produktion. 

Læs også: Hvilke planter stortrives i dit badeværelse?

Tekst  Floradania

Foto  Floradania