Plantekasser til chili og peberfrugter

Nu er det snart ved at være så koldt om natten, at chili- og peberfrugter ikke kan være i drivhuset mere.

Og måske er de ikke færdige med at give frugter, så ind i stuen med dem. Jeg har efterhånden bygget et par af de her plantekasser, for de holder meget bedre, end dem man køber i flamingo.

01

Du skal bruge en plastkasse med låg, en hobby kniv, en tusch og to plastpotter.

02

Du lægger plastpotterne på hovedet oven på kassens låg, og tegner derefter rundt om dem begge, så du har to aftegninger af, hvor du vil have hullerne til at være.

03

Så skærer du hullerne – du skal ikke skære direkte efter stregerne men gå ca. 5-8 mm ind mod midten, så plastpotterne ikke falder igennem.

Læs også: Sådan skifter du selv dine vinduer

04

Nu er du sådan set færdig. Du mangler kun at hælde vand ned i kassen – bare fyld den helt op med vand. Måske får planterne lidt for meget vand i begyndelsen, men det gør ikke noget, så laver de hurtigere lange fine rødder.

IMG_8085

IMG_1519

IMG_1549

Rigtig god dag her fra haven.

Ps. Jeg har bare brugt en kasse med låg fra IKEA – ud fra det gamle husmoderråd: Hvis ikke plastikken smager af noget, når du smager på den, så er den ikke giftig.

Læs også: Sådan bygger du let et smukt, lille skrivebord

Tekst  Joen Slyngborg Myrtue

Foto  Joen Slyngborg Myrtue

gordetselv

Gør-det-selv bloggen med Joen Slyngborg Myrtue

“Er der noget, jeg elsker, er det at bygge ting ud af genbrug. Hver gang jeg er på genbrugspladsen for at aflevere noget, kommer jeg hjem med noget nyt … Jeg bygger drivhus, river badeværelsesgulvet op, sætter højbedet op på taget, opfinder et selvvanderanlæg og den slags. Og så er jeg grafisk designer. Jeg er 32 år, bor sammen med min kone Helene og vores tre børn, Karla 9, Sonja 6 og Orla på 3. Vi bor i et helt normalt parcelhus, på en helt normal villavej :-)”