Skilla og snepryd – Blå favoritter i foråret

Blå forårsbebudere er et kærkomment syn i haven hvert eneste år.

Foråret er den tid på året, hvor sneen begynder at forsvinde, og blomsterne endelig kan få lov at spring ud.

Forårsblomster som skilla, snepryd, krokus, perlehyacinter, blå anemone, kærmindesøster og violer er nemme at dyrke, og kommer igen år efter år.

Der er noget rigtigt ved de kolde hvide og blå nuancer her mod nord, hvor det stadig er koldt i foråret. Først senere, når solen får bedre fat, kommer de varmere røde og orange nuancer frem i f.eks. tulipanerne.

Læs også: Forår på forskud med ranunkler og primula

IMG_1808

Pynt græsplænen

Løgblomsterne skilla og snepryd egner sig godt, hvis du sætter dem i din græsplæne, i flotte “blå tæpper”.

Sæt løgene med ca. otte cm mellemrum, i otte cm dybde og passer derefter sig selv. Det eneste krav er, du vander dem en smule, hvis jorden bliver alt for tør. Specielt skilla trives ikke optimalt under meget tørre forhold.

For alle løgblomster gælder det, at de rådner, hvis jorden modsat er for alt fugtig.

IMG_1843

Læs også: Kom i forårstemning med disse blomster

Vær opmærksom ved græsslåning

Når plænen begynder at vokse og skal klippes, er de som regel afblomstrede og kan klippes med ned. Har man sat løgene i “tæpper” er det nemt at køre udenom feltet, hvis de stadig blomstrer og skal nydes lidt endnu.

Skilla og snepryd findes som løg i de fleste havecentre. De lægges i haven om efteråret. De formerer sig begge flittigt ved at sætte frøstande, når de trives på voksestedet og kan med fordel deles efter afblomstring, hvis “tæppet” bliver for tæt med årene.

IMG_1855

Læs også: Så i hjemmelavede potter af papir

Tekst  Gitte Højbjerg

Foto  Gitte Højbjerg